gfs prijedor-selekcije-max sport cup 2016Dve reprezentativne selekcije predpionira i pionira Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor nastupile su na turniru „Maks Sport Kup“ u Staroj Pazovi koji je odigran u „kući fudbala“ Fudbalskog saveza Srbije.

Nastupilo je 150 ekipa iz 14 evropskih zemalja što govori da se radi o jednom od najprestižnijih i najjačih omladinskih turnira u Evropi. Reprezentacije GFS Prijedor u obje konkurencije su zaustavljene od vršnjaka iz banjalučkog Borca.

U konkurenciji predpionira (dečaci rođeni 2004. godine) nastupilo je 27 ekipa, a reprezentacija GFS Prijedor je ostvarila sledeće rezultate, grupna faza: OFK Beograd 0:3, ŠF Deminus (Beograd) 1:0 (strelac Mihajlo Marinović), ŠF „Vuk Paraćin“ 1:0 (Mihajlo Kralj), ŠF „Profesor Bolesnikov“ 2:0 (Mihajlo Kralj 2), FK Sremac 0:0, ŽFK Sloga (Zemun) 3:0 (par forfe).

Osvojeno je drugo mesto u grupi, a u osmini finala rival je bio Šeol Segedin (Mađarska) 0:0 penalima 2:1 (Marinović i Kralj), a u četvrtfinalu minimalan poraz 0:1 od banjalučkog Borca. U utakmici za plasman usledio je poraz na penale od Dominusa (Beograd) i pobeda protiv FK Bečej u borbi za sedmo mesto.

U konkurenciji pionira (dečaci rođeni 2002. godine) u konkurenciji deset klubova GFS Prijedor je zabeležio sledeće rezultate u takmičenju po grupama: FK Bačka 1:1 (strelac Đorđe Nišić), Fri kik (Niš) 2:2 (Filip Mikić i David Kaurin), Kumanovo (Makedonija) 3:0 (Vedran Šunić, David Kaurin i Đorđe Nišić), Borac „B“ (Banjaluka) 1:0 (Đorđe Nišić) što je bilo dovoljno za drugo mesto u grupi. U četvrtfinalu je protivnik bio Atletiko Keterini (Grčka) 1:0 (Đorđe Nišić), a u polufinalu poraz 0:1 u poslednjoj minuti od banjalučkog Borca. U utakmici za treće mesto poraz od Fri kika iz Niša posle lošijeg izvođenja penala.

Ekspedicija iz Prijedora je dobila i posebna priznanja, godište 2002. je zaradilo nagradu za fer-plej, a Mihajlo Kralj se našao u najboljem timu turnira, dok su braća Nišić, Lazar i Đorđe imenovani u najbolji tim predpionira.

-Ovo je za nas bilo veliko iskustvo nakon selektivnog okupljanja na stadionu OFK Berek 1975, a deca su bila presrećna nakon nastupa u Staroj Pazovi. Želimo da nastavimo u ovom ritmu i da dajemo ovakve i slične šanse deci u što više navrata, a sledeću akciju planiramo u češkom glavnom gradu Pragu od 10. do 13. novembra. Prezadovoljni smo ovom našom premijernom reprezentativnom akcijom, svaki početak je težak i komplikovan, a mi smo napravili onaj prvi, najvažniji korak na dalekom putu – istakao je predsednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Selektorsku ulogu u ovoj akciji imao je Draženko Vujičić, a dečaci reprezentativci su došli iz pet klubova: Rudar-Prijedora, Omarske, Gomjenice, Svodne i Bratstva iz Kozarca.

Potencijal GFS Prijedor

Za ovu akciju u dve kategorije selektirani su, predpioniri (2004. godište): Mihajlo Kralj, Nemanja Marčetić, Marko Kaurin, Kristijan Tadić, Nemanja Bašić, Neven Objedović, Kristijan Janković, Rijad Nasić, David Trkulja, Lazar Srdić, Kristijan Đaković, Vladimir Despot, Omar Karagić, Teodor Dobrijević, Božidar Ljepoja, Arsenije Matijaš (Rudar-Prijedor), Ermin Dergić, Medin Hodžić, Ajdin Hodžić (Bratstvo) i Mihajlo Marinović (Gomjenica).

Pioniri (2002. godište): Duško Stojnić, Danijel Šunić (Omarska), Aldin Forić (Bratstvo), Sergej Vuruna, David Kaurin, Srđan Grbić, Arian Brandić, Filip Mikić, Đorđe Pešević, Đorđe Nišić, Lazar Nišić, Petar Rendić, Marko Drljača, Marko Bjelobrk, Kristijan Kondić, Mario Mikić, Aleksa Trninić (Rudar-Prijedor), Matija Bekić, Mladen Stojaković, Luka Milašinović (Svodna), Mihailo Kondić i Marko Čalić (Gomjenica).

Sportski žurnal