rtvpd-kupovina udzbenikaZa roditelje školaraca, ovo doba godine u znaku je priprema djece za ulazak u školske klupe. Najveći problem, kako kažu roditelji, jesu cijene udžbenika i ostalog pribora, koje nisu u skladu sa našim standardima.

Ove godine roditeljima prvačića i učenika drugog razreda olakšaće Vlada RS, koja će obezbijediti potrebne udžbenike za njihovu djecu.

Komplet udžbenika za treći razred kreće se oko 68 KM, a sa višim razredima više su i cijene, tako da udžbenici za deveti razred iznose oko 102 KM, s tim da u cijenu nisu uračunati udžbenici za strane jezike.

Iz knjižara poručuju roditeljima da je većina stigla u radnje, a da će se oni koje trenutno nisu na policama uskoro naći u knjižarama.

Najveća novina ove godine je ta da Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, izdaje udžbenike za engleski jezik od trećeg do devetog razreda.

Školama i nastavnicima i dalje je ostavljeno pravo odabira između ovog i užbenika u izdanju Oksforda, Kembridža i Zavoda za udžbenike Beograd.

RTV Prijedor