aleksandar skoricU Rudar-Prijedoru svjesni su da je potrebno još mnogo stvari postaviti na svoje mjesto. Prije više od mjesec dana održana je Skupština kluba, imenovano novo rukovodstvo, umjesto dosadašnjeg sekretara Milana Milunovića za novog je imenovan Zijad Čanić, a povučen je još jedan potez.

Naime, Aleksandar Škorić, istaknuti rukometni as, koji je prošle sezone pored matičnog Prijedora branio boje osvajača Kupa Republike Srpske, ekipe Kozara Mlijekoprodukta iz Kozarske Dubice, a sa dobojskom Slogom svojevremeno stigao do titule šampiona BiH, razgovarao je sa predsjednikom Upravnog odbora Rudar-Prijedora Goranom Bojićem i preuzeće mesto direktora.

-Ne bih želio da ta pozicija ima značaj funkcije, jer smatram da je na predsjedniku da vodi računa o poslovanju i finansijskom dijelu funcionisanja kluba, kao i obavlja dogovore sa igračima. Sigurno je da oko igračkog kadra treba da se pita šef stručnog štaba, tako da moje ingerencije neće biti u obavezama vezanim za posao sportskog direktora. Takva uloga i dovede ljude u situaciju kao da im se baci „vruć krompir“, da ih fudbaleri vuku za rukav po pitanju primanja, ako kasne. Dobro je da takvih stvari nema i onda su i rezultatski ciljevi lakše ostvarivi. Stavio sam se na raspolaganje UO kao inokosni organ, sa željom da na najbolji mogući način pomognem kako na nađemo načina da se stvari u Rudar-Prijedoru poboljšaju, da što bolje funkcioniše u pravnom i organizacionom smislu – naglasio je Škorić.

N.Đerić/A.Drakulić