pekijaRudar-Prijedor je iznenada ostao bez još jednog igrača i to od onih koji su trebali biti nosioci igre.

Naime, kako saznajemo, kapiten Nemanja Pekija došao je na sinoćnji trening „rudara sa Sane“ kako bi se pozdravio s trenerima i saigračima i na putu je za Maltu gdje bi karijeru trebao nastaviti u novom prvoligašu ove ostrvske države, ekipi Gzira United iz mjesta Gzira.

-Ne znam šta da kažem, i za mene je sve došlo iznenada. Jedan menadžer je pogledao nekoliko mojih utakmica iz prošle sezone i čuli smo se još u maju, ali nije bilo konkretne priče. Međutim, sada je stigla primamljiva ponuda kluba koji ima namjeru da igra značajniju ulogu u prvenstvu Malte. Već sam na putu ka Valeti i sve bi trebalo biti poznato u nekoliko narednih dana – kaže ovaj mladi Prijedorčanin, koji dolazi iz prave „fudbalske“ porodice.

Pekija ističe da mu je žao što napušta Rudar-Prijedor, ali uslovi koje su ponudili Maltežani su mnogo bolji od onih kakvi su ovdje, a izazov koji nudi igranje u inostranstvu je zaista primamljiv.

-Zadnjih godina ova ostrvska država dosta ulaže u fudbal pa tamo odlaze i mlađi fudbaleri, a ne samo oni na zalasku karijere. Vjerujem da ću postići dogovor sa novim klubom i da će mi Gzira United biti „odskočna daska“ za neku kvalitetniju ligu u narednim godinama – rekao nam je Nemanja Pekija.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com