milos janjanin-foto andreas dannhauer (1)Prijedorski bokser Miloš Janjanin po prvi put je poražen u svojoj profi karijeri, međutim, ono što se događalo protekle subote u njemačkom gradu Dorstenu razočaralo je ovog dvadesetdvogodišnjaka.

Naime, najmlađi od trojice braće boksera iz grada na Sani, borio se za titulu Interkontinentalnog šampiona – WBU verzija u kategoriji do 62 kg protiv Attile Kayabasija.

-Nisam najbolje otvorio meč pa je protivnik zaista bio bolji u prve dvije runde, nakon čega sam malo promijenio taktiku i već sredinom četvrte runde preuzeo inicijativu. Nakon nekoliko dobro plasiranih udaraca „razbio“ sam mu arkadu i „zatvorio“ desno oko. Iako je, prema gestikulaciji, doktor htio prekinuti meč, domaćini su insistirali da se on nastavi – priča Miloš.

milos janjanin-foto andreas dannhauer (2)On dodaje da je do kraja desete runde, koliko je borba trajala, Kayabasijeva arkada „pucala“ tokom svake runde, lice mu je bilo krvavo a povredu su „krpili“ u pauzama, a sudija u ringu nije prekidao meč.

Na kraju svega, pobjeda je, na bodove, dodijeljena protivniku.

-Svaki realan poznavalac boksa koji je gledao borbu složiće se da sam od četvrte runde do kraja bio bolji i da je meč ranije trebao biti prekinut, ali to se nije desilo – ističe Janjanin, razočaran sudijskom odlukom smatrajući da je pokraden.

-Aplauz za Miloša i zvižduci dijela publike nakon proglašenja pobjednika, dovoljno govore šta su ljudi vidjeli. Kayabasijeve krvi je bilo svuda ali sudija nije prekidao meč – kaže Ivan Šakić, jedan od Miloševih sekundanata.

milos janjanin-foto andreas dannhauer (3)Ono što je „bacilo“ dodatnu sumnju u rezultat meča je činjenica da je prilikom proglašenja pročitano samo ime pobjednika, bez ukupnog rezultata u poenima, kako ukupnog, tako i svakog sudije pojedinačno.

-Dugo sam prisutan u više borilačkih sportova i znam da su se mečevi prekidali i zbog mnogo manjih povreda od onih koje je imao Kayabasi. Svi u Miloševom taboru smo razočarani porazom, jer je bio bolji. Međutim, protiv sudija koji su, očigledno, bili na strani domaćeg borca ne možemo ništa – rekao je Gordan Zorić iz Fight Cluba „Winner“ Prijedor koji je mladog Prijedorčanina i pripremao za ovaj meč.

On se posebno zahvalio menadžeru Mirku Skoki koji je omogućio ovu borbu i sa kojim Prijedorčani dobro sarađuju.

Nakon pet pobjeda od kojih su četiri bile nokautom, bio je ovo prvi, istina nezaslužen, poraz Miloša Janjanina u profi karijeri.

Video snimak meča možete pogledati OVDJE

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Andreas Dannhauer

milos janjanin-foto andreas dannhauer (4) milos janjanin-foto andreas dannhauer (5) milos janjanin-foto andreas dannhauer (6) milos janjanin-foto andreas dannhauer (7) milos janjanin-foto andreas dannhauer (8) milos janjanin-foto andreas dannhauer (9) milos janjanin-foto andreas dannhauer (10) milos janjanin-foto andreas dannhauer (11)