prijedor-student-finale-2mec (1)Košarkaši Prijedora su u finalnoj seriji plej-ofa Prve lige Republike Srpske protiv Studenta izjednačili u pobjedama na 1:1, pošto su, poslije poraza u Banjaluci (55:69) savladali pomenutog rivala sa 73:66 (17:18, 23:14, 13:11, 20:23).

Prva i četvrta četvrtina pripale su „studentima“, ali su domaći diktirali tempo i bili stalno u vođstvu, a šest i po minuta prije kraja ovog meča imali najveću prednost od 62:45.

Stigao je rival na -6 razlike (67:61), ali Filip Marčetić postiže važne poene, uz jedno dodatno sa slobodnih bacanja.

Vrijedi istaći učinak centra Nenada Jovičića, najefikasnijeg igrača susreta, sa 18 poena ali i sa najviše (osam) skokova.

prijedor-student-finale-2mec (2)-Čestitao bih igračima obje ekipe na fantastičnoj borbi. Mi smo ove sezone prevazišli sami sebe, što se tiče lošeg starta i svih problema koje smo imali, tako i da i sam ulazak u plej-of za nas predstavlja odličan rezultat. Međutim, ne znam i šta bih rekao ovim svojim momcima. Zahvaljujem im se na takvoj želji i borbenosti, fantastični su, karakterni. Što god bude, idemo u Banjaluku da odigramo što bolje možemo. U ovoj utakmici smo odgovorili na pravi način, muški, nismo „gubili glavu“ ni kada smo gubili sa nekoliko poena razlike, smogli smo snage, nalazili dobra rešenja, oslobodili se tog pritiska, što je bio problem u prvoj utakmici. Neki od igrača igraju prvi put ovakve utakmice, finala bilo čega, nisu ni školska, a ne finalne utakmice Prve lige RS. Tu je normalno da bude treme, radimo na tome da je ne bude, da damo maksimum do posljednje kapi „krvi i znoja“ – rekao je trener Prijedorčana Danilo Palalić.

prijedor-student-finale-2mec (3)Strateg ekipe iz grada na Sani smatra da je Student favorit, jer ima „dužu“ klupu, praktično 12 igrača koji mogu da odigraju u visokom ritmu, dok je za njegove izabranike taj ritam srijeda-subota „ubitačan“.

-Očekivali smo „tvrđi“ Prijedor, nego na utakmici u Banjaluci. Pred ovakvom publikom i sa ekipom koja je bila tako agresivna, bilo je jako teško igrati, moji igrači su bili prilično nervozni, što je pokazao veliki broj izgubljenih lopti. Netipično je za nas, koji igramo cijelu sezonu na dobru kontrolu, na dobar „pas“da se ovako lako lopte „prodaju“. U tim situacijama ne može da se brani kontranapad, ne postoji odbrana, kada se lopta izgubi na pola terena. Finalna serija je opravdala kvalitet, vraća se u Banjaluku, sve držimo u svojim rukama – naglasio je trener Banjalučana Aleksandar Ćikić.

U vikendu koji slijedi na programu je novi duel, u gradu na Vrbasu, finalna serija biće igrana na tri pobjede, a šampion Srpske steći će pravo nastupa u Premijer ligi BiH.

prijedor-student-finale-2mec (4)KK Prijedor: SKK Student (Banja Luka) 73:66 (17:18, 23:14, 13:11, 20:23)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 400
Sudije: Milan Adamović, Saša Babić, Davorin Skenderija (Banjaluka)

PRIJEDOR:
Romanić, Bogićević 15, Majkić, Zlokapa 4, Stakić 3, Vuković, Bilanović 5, Radivojac, Marčetić 14, Tadić, Jovičić 18, Zvonar 14

STUDENT:
Vukotić 8, Lakić, Talić 4Radanović 11, Lukić 4, Lulić 14, Cumbo 2, Đurović, Putnik 2, Lončar 12, Tomić 5, Davidović 4

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-student-finale-2mec (6) prijedor-student-finale-2mec (5) prijedor-student-finale-2mec (8) prijedor-student-finale-2mec (9) prijedor-student-finale-2mec (7) prijedor-student-finale-2mec (10)