cjbpd-marihuanaPolicijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor i Policijske stanice Oštra Luka su u odvojenim aktivnostima pronašli i oduzeli oko 1,40 grama bijele materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu “speed“, 14,50 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu i oko 4 grama i 16 komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Naime, policijski službenici su u Zanatskoj ulici u Prijedoru, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „opel vectra“ kojim je upravljalo lice inicijala M.J.(1989), a sa kojim su se nalazila lica R.B.(1990) i Z.B. (1980).

Kontrolom istih policijski službenici su kod lica R.B. pronašli i privremeno oduzeli oko 0,7 grama bijele materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu “speed“.

cjb prijedor (2)Isti dan, policijski službenici su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, a uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršili pretres objekata i putničkih automobila koje koristi lice M.J.(1990) i R.B. (1989).

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 0,70 grama bijele materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu “speed“, 14 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu, i oko 4 grama i 16 komada sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Dalje, policijski službenici policijske stanice Oštra Luka su prilikom kontrole putničkog automobila marke “BMW“ kojim je upravljalo lice D.K. (1998) pronašli i privremeno oduzeli oko 0,5 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica M.J. i R.B. dok će protiv lica D.K biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

CJB Prijedor
Foto – arhiva