rtp-zajedno do poslaPrijedorska filijala Zavoda za zapošljavanje i Agencija “Preda” u saradnji sa Organizacijom porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor, organizovali su sastanak na kojem se razgovaralo o projektu Vlade Republike Srpske ”Zajedno do posla”.

– Ovim projektom predviđeno je zapošljavanje lica sa evidencije, na period od minimalno 12 mjeseci i to kroz sufinansiranje samozapošljavanja i zapošljavanja kod poslodavaca, za ukupno 425 lica na nivou RS, djece poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca VRS, koji aktivno traže posao – rekao je Zoran Babić iz prijedorske Filijale Zavoda za zapošljavanje.

Projektom, čija je vrijednost milion KM, planirano je sufinansiranje zapošljavanja 125 djece poginulih boraca u iznosu od 8.000 KM i sufinansiranje zapošljavanja kod poslodavaca za 200 lica u iznosu od 3.000 KM po nezaposlenom licu. Planirana su i podsticajna sredstva za samozapošljavanje 100 demobilisanih boraca VRS. Do sada je na području Prijedora 21 lice apliciralo za ova podsticajna sredstva. Javni poziv „Zajedno do posla“ otvoren je do 28. jula.

RTV Prijedor