zijah sokolovic-cabares cabareiMjesto: Pozorište Prijedor
Datum: 18.03.2016. godine
Vrijeme: 20:00 časova

Tekst, režija i gluma Zijah A. Sokolović
Zijah A. Sokolović govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledatelje od neukrotivog smeha do ledene užasnosti, poigrava se osećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dve velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt.

Njegove mimične, tjelesne i govorne varijacije i mimikrijske vragolije na temu institucije, kao što su država i brak, smiješno karikiranje morala, međusobnih bračnih odnosa, političke banalnosti, svakodnevnih nebuloza i opominjanje na njih, da ljudi žiive danas a ne sutra – sve je to od samog početka izazivalo salve smijeha, višekratne spontane aplauze, pronicanje u suštinu ideja i na kraju iskrene i sasvim zaslužene ovacije očarane publike, koja je poslije dva sata neprekidnog programa razmišljala kako je moguće tako dugo održati toliku glumačku koncentraciju i kondiciju…
Kako zapravo nazvati to, što je u neđelju u prepunom i već danima rasprodanom salom odigrao za mnoge nesporni “kralj monodrame” Zijah A. Sokolović.

Za neuspjeh okrivljujemo sve druge, samo ne sebe. A, zašto je sve to tako smiješno, saznajte u urnebesnoj životnoj komediji CABAres CABArei, maestralnog Zijaha Sokolovića.

Zijah A. Sokolović govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnutosti, poigrava se osjećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt.
Dnevnik, Ljubljana

Neviđena Sokolovićeva teatarska energija
već sama po sebi zaslužuje puno priznanje i divljenje, a izazov koji se tu neizbježno i šokantno nameće, zavrjeđuje više od samoga kazališnog komentara.
Slobodna Dalmacija

Iako ga je autor nazvao kabaretom, riječ je o posve ozbiljnoj stvari,
ne samo zato što Sokolović bez pomoći svjetlosnih efekata te zvučnih i drugih kulisa drži gledateljevu pozornost prikovanu uz predstavu puna dva sata, nego i zato što je njegov komad zapravo nemilosrdno razgolićavanje života!
Jutarnji list