stk prijedor-sanja milojica-seniorsko prvenstvo bih (1)Dvadesetogodišnja Sanja Milojica, članica Stonoteniskog kluba „Prijedor“, bila je uspješna na 23. seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom u Ilijašu.

Skromna i uvijek samokritična djevojka iz prijedorskog naselja Tukovi, na lijevoj obali rijeke Sane, osvojila je dvije medalje, „srebrnu“ u dublu sa Nedžmom Mulalić (STK „Željezničar“ Sarajevo), pošto su poražene u finalu od tandema iz sarajevskog STK „Spin 2012“ Emine Hadžiahmetović i Ivone Baškarad, finalistkinja u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je Sanji pripala „bronza“.

-U polufinalu sam igrala ptotiv Emine Hadžiahmetović koja je višestruka šampionka države. Izgubila sam od nje 4:0, a svakako da je moglo i bolje. U tom meču moja igra definitivno nije došla do izražaja, što me je na kraju koštalo poraza. Ipak, i treće mjesto na prvenstvu BiH nije mala stvar i naravno da sam zadovoljna ali smatram da sam trebala, odnosno morala pružiti veći otpor u tom duelu. U nastavku sezone, nadam se da me očekuje poziv u seniorsku reprezentaciju BiH s obzirom da sam na Državnom prvenstvu potvrdila treće mjesto koje sam zazela i na turniru TOP 8 odigranom u septembru prošle godine, takođe u Ilijašu – rekla je Sanja Milojica.

Pehare, medalje i diplome za prva tri mjesta seniorima i seniorkama uručio je i prvi čovjek STK „Prijedor“ Slavko Antonić, potpredsjednik STS BiH, uz dogradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku i Alena Divkovića, ispred organizatora, STK „STAD“ iz Sarajeva.

Vrhovni sudija takmičenja bio je Ibrahim Divović, a delegat ispred bh.saveza Sead Pašić.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – STK Prijedor

stk prijedor-sanja milojica-seniorsko prvenstvo bih (3) stk prijedor-sanja milojica-seniorsko prvenstvo bih (2) stk prijedor-sanja milojica-seniorsko prvenstvo bih (4)