zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora ostvarili su pobjedu od 3:1 nad ekipom banjalučkog Željezničara u prvoj prijateljskoj utakmici odigranoj u sklopu zimslih priprema za nastavka Premijer lige BiH.

Prijedorčani su bolje otvorili susret.

Milutinović je u 3. minuti na desnom krilu uposlio Jakupovića koji ulazi u šesnaesterac domaćih i iskosa sa 12-13 metara oštro šutira a lopta pogađa prečku.

U 10. minuti ista akcija koja kreće od Milutinovića, Demirović centrira do Antonića koji sa 15-ak metara iz dobre pozicije šutira preko gola.

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (2)Dvije minute kasnije Malinić sa desne strane centrira a Marković sa 7-8 metara šutira glavom preko gola gostiju.

Milutinović je u 14. minuti posla loptu iz sredine za Kunića, koji je izbjegao istrčalog Kukriku ali je otišao previše iskosa pa je njegovu povratnu loptu izbacila odbrana domaćih.

Raspoloženi Milutinović je pokušao iz slobodnjaka sa 25 metara u 18. minuti, živi zid je blokirao udarac, lopta dolazi do Pekije koji šutira po zemlji, ali golman domaćih vrhovima prstiju izbija loptu iz donjeg desnog ugla.

Dvije minute kasnije prodor Jakupovića po desnoj strani i povratna lopta za Antonića koji iskosa šutira pored gola.

U 22. minuti kontranapad gostiju, Antonić centrira na peterac, Kunić šutira ali Kukrika opet brani.

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (3)Igrala se 26. minuta kada je Milutinović sa 35 metara pokušao iznenaditi golmana domaćih koji je bio gotovo kod penaltika, ali je njegov udarac stigao samo do prečke.

Deset minuta kasnije Malinić je šutirao sa 20-ak metara ali je njegov udarac otišao pored lijeve stative.

Domaći su poveli u 37. minuti.

Nikola Jokanović je prošao po lijevoj strani, centrirao po zemlji, Jovičić je na petercu želio da je izbije, ali mu je prešla preko noge i odsjela iza Kozića.

Pet minuta kasnije Jakupović je centrirao za Kunića ali njegov volej sa10-ak metara odlazi preko gola.

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (4)Prijedorčani su do izjednačenja stigli u 43. minuti.

Nakon duplog pasa sa Jakupovićem, sa desne strane je centrirao Šodić, Kunić je bio viši od svojih čuvara i sa 7-8 metara pogodio donji desni ugao protivničkog gola.

Trener Jelisavac je u drugom dijelu na teren poslao novih 11 igrača, a prvi je pokušao Kantar sa gotovo 30 metara kada je gađao donji lijevi ugao ali je Kukrika siguran.

Nakon centaršuta Pejića u 51. minuti Jaćimović je pokušao glavom ali lopta odlazi tik pored lijeve stative.

U 65. minuti iskosa sa lijeve strane pokušao je Nikola Jokanović ali njegov šut sa 30 metara odlazi preko gola.

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (5)Dvije minute kasnije Kojić centrira sa desne strane, Radoja na ivici kaznenog prostora vraća za Pejića koji sa 20-ak metara šutira u donji lijevi ugao ali golman Željezničara brani.

U 69. minuti nakon kornera Kantara sa 10 metara neometan glavom šutira Radoja ali preko gola.

Nakon odličnog solo prodora Stevića u 77. minuti lopta dolazi do Jaćimovića koji sa 16 metara šutira preko gola.

Pejić je u 83. minuti izveo korner sa lijeve strane, lopta je u gužvi došla do Lajića koji u padu postiže pogodak za vođstvo gostiju 1:2 u debitantskom nastupu za seniorski tim.

Minut kasnije Kantar lobom sa 30 metara pokušava iznenaditi ali lopta odlazi tik preko prečke.

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (6)Isti igrač nakon prodora u 86. minuti šutira u bliži ugao,ali Kukrika izbija u korner.

Konačan rezultat 1:3 postignut je u 89. minuti.

Gavranović iz sredine odlično upošljava Radoju koji iskosa sa desne strane ulazi u šesnaesterac pogađa suprotan ugao.

-Ono što je najbitnije, danas sam tražio od igrača da dobro istrče i da vidimo šta smo to uradili za prethodnih 7-8 dana. Dobra stvar iz prvog poluvremena je da smo stvorili dosta prilika, izostala je realizacija, ali to je možda i normalno u ovom dijelu priprema. Nadam se da ćemo taj segment igre popraviti. U drugom dijelu možda nije bilo toliko žara i prilika, ali nadam se da ćemo kroz utakmice doći do određenog mozaika i da dođemo do najboljih 11 – rekao je Zlatko Jelisavac, trener Rudar-Prijedora.

Naredna utakmica Prijedorčana je u subotu sa prvoligašem RS Krupom u Krupoj na Vrbasu, a u nedjelju će „rudari sa Sane“ opet igrati sa Željezničarom u Banjaluci.

-Na ovim mečevima ćemo opet dati šansu svim momcima koji su došli, nakon čega ćemo imati jasniju situaciju oko igračkog kadra. Vratili smo Kantara, radimo na tome da dovedemo lijevog bočnog i stopera, dva igrača koja su nam neophodna da bi ravnopravno ušli u borbu za opstanak – dodao je Jelisavac.

Željezničar: Rudar-Prijedor 1:3 (1:1)

Banja Luka
Stadion FK Željezničar
Gledalaca: 40
Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka)
Strijelci: Jovičić u 37. (autogol) za Željezničar, Kunić u 43., Lajić u 83. i Radoja u 89. minuti za Rudar-Prijedor

Željezničar
Kukrika, Tadić, Šaula, Radusin, Kević, Bosančić, Brkić, Malinić, Grahovac, Marković, Ni.Jokanović
Još su igrali: Ostojić, Radaković, Kopanja, Marić, Grković, Čolić, Ne.Jokanović
Trener-Branislav Krunić

Rudar-Prijedor
Kozić, Šodić, Jovičić, Pekija, Anđić, Burazor, Jakupović, Milutinović, Mrkić, Antonić, Kunić
Još su igrali: Petrović, Kojić, Marić, Lajić, Rastoka, Pejić, Pušac, Gavranović, Radoja, Kantar, Jaćimović, Stević
Trener-Zlatko Jelisavac

Igrač utakmice: Predrag Lajić

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (7) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (8) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (9) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (10) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (11) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (12) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (13) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (14) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (15) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (16) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (17) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (18) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (19) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (20) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (21) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (22) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (23) zeljeznicar-rudar prijedor-prijateljska-izvjestaj (24)