mira-gorazde-jesen-izvjestaj (5)Maksimalan učinak imale su kod kuće rukometašice „Mire“ ove jeseni u prvenstvu Premijer lige BiH.

U pretposljednjem 10.kolu prvog dijela u petoj utakmici pred svojim navijačima ostvarile su petu pobjedu, pošto su savladale „Lokomotivu“ iz Mostara sa 33:27(18:13).

Početak meča pripao je mladom sastavu trenera Azera Turudića, koji računa i na djevojčice rođene 2002.godine, do 16. minuta rezultat je bio neriješen 9:9.

Prijedorčanke do odmora prave razliku od 9:4, a u nastavku su imale i sedam golova viška (21:14, 36.minuta).

Ipak, Mostarke se ne predaju. Predvodila ih je najefikasnija igračica susreta Edina Demić, a uz nju istakla se desno krilo Maida Puce.

U 55.minutu smanjila je na 28:26, a potom bila u prilici da „Lokomotivu“ dovede na „-1“, međutim, njen udarac poslije kontre zaustavila je golman domaćih Darjana Vukliš.

Potom je sa desnog krila zapažena Duška Tintor pogodila cilja, a kada je iskusna Nevena Lukač „prelomila“ za vođstvo od 30:26 bilo je jasno da će „Mira“, u čijim redovima pohvale zaslužuje i Jelena Mutić, iako je i njena sestra Dragana dobro u finišu iskoristila minutažu, osvojiti tri planirana boda.

-Odigrale smo jaku utakmicu u koju su naše igračice ušle pomalo opušteno. Bilo je problema sa realizacijom napada, ali ćemo se potruditi da je popravimo u posljednjem ovogodišnjem ispitu, na gostovanju u Zavidovićima ekipi Krivaje – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Mira (Prijedor): Lokomotiva (Mostar) 33:27(18:13)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 100
Sudije: Marko Miljević (Banjaluka) i Velibor Miličević (Doboj)
Sedmerci: Mira 3(2), Lokomotiva 6(5)
Isključenja: Mira 6 minuta, Lokomotiva 2 minuta

MIRA:
Rosić, Vukman, Karačić, Kunovac 1, Damjanović 6, Suvajac, Tintor 6, Kararić 4, Dojčinović, D.Mutić 2, Vukliš, Lukač 9, Sladaković, J.Mutić 5, Došen, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

LOKOMOTIVA:
D.Lerić, Serdarević 4, Orahovac 1, Mušinović, Halebić 2, Zečić 3, Puce 4, M.Lerić, Žuštra, Demić 13, Vežić, Kajan, A.Lerić
Trener: Azer Turudić

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com