rtvpd-radionica zeneU Centru za socijalni rad danas je održana radionica pod nazivom “Izgradnja mira, suživota i pomirenja“.

Radionicu je organizovalo Udruženje žena “Nada” iz Prijedora i partnerske organizacije iz našega grada i Sanskog Mosta u okviru realizacije projekta „Izgradnja pomirenja“ koji je podržan kroz projekat “PRO-Budućnost” Američke agencije za međunarodni razvoj USAID.

Dobiti koje žene, imaju od ovakvih radionica su višestruke. Dolazi do upoznavanja i zbližavanja žena iz Prijedora i Sanskog Mosta, ostvaruje se saradnja među njima.

Tokom trajanja radionice učesnicima je pružena prilika da ispričaju svoje priče bez osude i da razvijaju diskusiju o zajedničkim problemima.

Radionica kao što je bila ova i niz drugih aktivnosti doprinose pozitivnim reakcijama u procesu izgradnje pomirenja i promicanja interakcije među ženama za razvoj tolerancije i suživota u Prijedoru i Sanskom Mostu.

Ovaj projekat ima za cilj izgradnju multietničkog pomirenja i interakcije žena iz različitih etničkih skupina kroz razvoj tolerancije, razumijevanja i suživota između različitih etničkih i geografskih zajednica grada Prijedora i opštine Sanski Most, afirmaciju etno-kulturoloških raznolikosti žena različitih etničkih pripadnosti i multikulturalizma ove regije BiH, te smanjenje socijalne isključenosti žena.

RTV Prijedor