rtrs-iskljucenja potrosaca bez ugovoraRok za potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom je 31. decembar ove godine i za sada nema naznaka da će biti produžen ističu u „Elektrokrajini“ Banja Luka dodajući da su već počeli sa isključenjem električne energije onim potrošačima koji su odbili potpisati dostavljene ugovore.

Elektrokrajina je u proteklih nekoliko godina javno preko sredstava informisanja pozivala potrošače da potpišu ugovor o snabdijevanju električnom energijom podsjećajući ih da je to zakonska obaveza za sve kupce električne energije u RS.

Odziv kupaca nije bio na zadovoljavajućem nivou, pa je tako na području koje pokriva „Elektrokrajina“ potpisano tek 65 odsto ugovora, kaže Predrag Klincov portparol „Elektrokrajine“ dodajući da je na području Prijedora ovaj procenat još manji i iznosi svega 42 odsto, zbog čega se počelo sa uručenjem obavještenja na kućne adrese.

Klincov navodi da je do sada isključeno desetak kupaca, te apeluje na sve koji još nisu ispunili ovu zakonsku obavezu da što prije, najkasnije do 31. decembra, dođu u lokalnu elektrodistribuciju i potpišu ugovor.

RTV Prijedor