trke-pavic-gacicPredstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske Oliver Gačić pozdravio je danas takmičare i posjetioce dvadeset i prve međunarodne ulične trke “Prijedor 2014” koje su zbog kiše okupile znatno manji broj i atletičara i ljubitelja kraljice sporta.

“Lijepo je vidjeti entuzijazam među učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i predškolcima, kao i među profesionalnim atletičarima. Ova manifestacija ima veliki značaj, a nadamo se da će iduće godine biti i ljepše vrijeme”, rekao je Gačić na otvaranju trka.

U trkama učenika i cicibana učestvovalo je nekoliko stotina takmičara uz podršku oko 2.000 gledalaca, a uslijediće trke seniorki koje će trčati tri kruga na stazi od 650 metara, te trke seniora koji će trčati istu stazu sedam krugova.

Završnici manifestacije prisustvuje i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

Promoter ovogodišnjih atletskih trka je Mirko Petrović, četverostruki pobjednik uličnih trka u Prijedoru i reprezentativac Srbije, trostruki pobjednik Krosa Balkana i “kralj uličnih trka”, a, osim ranijih pobjednika, takmiče se poznata atletska imena iz zemalja bivše Jugoslavije, te Mađarske, Kenije i Rumunije.

Organizator trka koje se odvijaju pod motom “Volim Prijedor” i u povodu 16. maja, Dan grada, je Atletski klub “Prijedor”. Generalni pokrovitelj je grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske. Budžet trka je 50.000 KM, od čega nagradni fond 16.000 KM.
SRNA