rudar prijedor-krupa-finale kupa rs-odjava (4)Premijerligaš BiH, Rudar-Prijedor, u prvoj utakmici 22. izdanja finala Kupa Republike Srpske slavio je rezultatom 2:1(0:1) protiv prvoligaša RS, Krupe iz Krupe na Vrbasu, preokretom u drugom poluvremenu nakon vođstva gostiju golom zapaženog Obrena Cvijanovića.

Tako su „rudari sa Sane“ po kišovitom vremenu stekli minimalnu prednost u želji da se iz četvrtog pokušaja domognu prvog trofeja, dok je mladom, ali uzornom klubu, osnovanom 1983.godine, ovo prvi put da se bori za pobjednički pehar.

-Čestitao bih svim akterima utakmice, koja je bila kvalitetna i sa dosta ritma po teškom terenu. Jedva smo sastavili tim zbog povreda i drugih razloga. Znali smo da je Krupa dobra ekipa. Propustili smo dvije prilike, protivnik nas je kaznio te imao priliku da postigne i drugi gol. U nastavku smo zaigrali agresivnije, presingom, posebno vršeći pritisak na njhovu zadnju liniju, stigli do dva gola i pobjede. Ipak, sve je još ostalo otvoreno, odluka po pitanju pobjednika u ovom takmičenju, ipak, će pasti u Krupi na Vrbasu – rekao je šef stričnog štaba Prijedorčana Boris Gavran.

rudar prijedor-krupa-finale kupa rs-odjava (1)U redovima „zeleno-crnih“ bili su zabrinuti jer je Nimo Nartej Džasper poslije nepunih sat vremena igre izašao zbog povrede rebra i kolima Hitne pomoći odvezen sa Gradskog stadiona. U finišu je i još uvijek „roviti“ Filip Arežina takođe napustio teren.

I strategu Krupe Slobodanu Starčeviću je u defanzivi nedostajao Aleksandar Vukotić, ali se i u odbrambenim zadacima veoma dobro snašao napadač Marko Mazalica.

Ipak, trijumf Rudar Prijedoru donio je golom u poslednjim trenucima „štoper“ Nemanja Pekija. Vrijedi pohvaliti mladog Nebojšu Mrkića koji mu je nabacio loptu na glavu, a nedugo po ulasku u igru bio je učesnik akcije domaćih i kod izjednačujućeg pogotka „zeleno-crnih“ koji je postigao, i ovaj put neumorni, Bojan Burazor.

-Neizmjerno mi je drago što sam donio pobjedu svojoj ekipi i nadu da konačno, poslije tri neuspjela pokušaja, ova generacija osvoji toliko željeni pehar u Kupu Republike Srpske. Krupa je potvrdila da je moramo ozbiljno shvatiti i u drugom odmjeravanju snaga, ali vjerujem da možemo da obradujemo svoje navijače, koji su posljednjih godinu dana često zbog renoviranja terena uskraćeni i da nas gledaju – naglasio je Pekija, koji je u odsustvu povrijeđenog kapitena Nebojša Šodića, sa puno motiva i uspješno, kao najbolji igrač susreta, predvodio svoje drugove sa kapitenskom trakom na ruci.

GOSTI IZ FS RS

Susretu su prisustvovali brojni gosti. Predvodili su ih Mile Kovačević, predsednik FS RS i generalni sekretar saveza Rodoljub Petković, kao i Tomo Marić, novinar i publicista, savjetnik ministarke za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Jasmine Davidović.

PRENOS NA RADIO RS

Prva utakmica finala Kupa Republike Srpske je direktno prenošena na talasima Radija Republike Srpske, a reporteri, koji su iznosili sve detalje sa terena, ali i imali sagovornike u svečanoj loži, bili su dopisnik „Sportskog žurnala“ Slađan Jeremić i njegov kolega Slobodan Babić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-krupa-finale kupa rs-odjava (3) rudar prijedor-krupa-finale kupa rs-odjava (2) rudar prijedor-krupa-finale kupa rs-odjava (5)