glas-ilustracijaGoran Kesić (45) iz Prijedora osuđen je u petak u banjalučkom Okružnom sudu na dvije godine i dva mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva Mirka Kneževića (42) i povređivanja Dušana Majkića, koje je izbo nožem.

Presudu je izreklo sudsko veće, kojem je predsjedavala Vesna Stanković-Ćosović, koja je kazala da je Kesiću ukinut pritvor i određene mjere zabrane.

Sudija Stanković-Ćosović je istakla da vijeće smatra da je tužilaštvo dokazalo da je Kesić počinio djelo koje mu se stavlja na teret.

– Tvrdnju odbrane da je optuženi postupao u nužnoj samoodbrani sud je odbacio, jer nema dokaza. Prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuće za optuženog sud je cijenio da je on u trenutku izvršenja djela bio smanjeno uračunjiv, da nije ranije osuđivan i da je otac maloljetnog djeteta. Kao otežavajuće je uzeto to što je poslije napada pobjegao i nije pružio pomoć povrijeđenima – istakla je sudija Stanković-Ćosović.

Prema presudi Kesić je Kneževića izbo nožem u noći između 26. i 27. jula prošle godine u prijedorskom Gašića naselju. Tom prilikom nanio mu je povredu opasnu po život i on je preživio samo zahvaljujući adekvatnoj rekciji ljekara. Toga dana Kesić je nožem ubo i Majkića u koljeno i lakše ga povrijedio. Sve je počelo kada je Kesićeva nevjenčana supruga Vesna, koju je on maltretirao, pobjegla od njega u dvorište komšije, gdje su se zatekli Knežević i Majkić. Oni su pokušali da zaštite Vesnu i došlo je do tuče između Kneževića i Kesića, tokom koje je Kesić ubo Kneževića. Kada je to vidio, Majkić prišao Kesiću i udario ga nogom, a on ga je ubo nožem.

Glas Srpske

Vezane vijesti:

IZBODENA DVOJICA PRIJEDORČANA, POČINILAC POBJEGAO – VIDEO
http://www.prijedordanas.com/?p=5850

OSUMNJIČENI ZA RANJAVANJE DVIJE OSOBE IZMIČE POLICIJI: IZBODENI JER SU BRANILI NAPADAČEVU SUPRUGU
http://www.prijedordanas.com/?p=5856

POSLIJE RANJAVANJA U PRIJEDORU: GORAN KESIĆ HOĆE DA SE PREDA POLICIJI
http://www.prijedordanas.com/?p=6322

NAKON ŠEST MJESECI SKRIVANJA UHAPŠEN GORAN KESIĆ IZ PRIJEDORA ZBOG POKUŠAJA UBISTVA
http://www.prijedordanas.com/?p=13654