avaz-napad nozemGoran Kesić (45) iz Prijedora, koji je nožem izbo Mirka Kneževića (42) i Dušana Majkića (20), nanijevši im teške povrede, ni juče nije bio uhapšen.

U prijedorskoj policiji su kazali da se za njim intenzivno traga, ali da za sada nema pouzdanih informacija gdje se on sakriva.

Kesić je Kneževića i Majkića izbo u noći između petka i subote u naselju Gašići kada su oni pokušali da zaštite njegovu nevjenčanu suprugu Vesnu, koju je napao.

Mještani Gašića su ispričali da je svemu kumovala svađa između Kesića i njegove nevjenčane supruge, koja je bežeći od njega spas potražila u dvorištu kuće svoje prijateljice u Gašića naselju.

– U to vrijeme u dvorištu su se zatekli mještani Mirko Knežević i Dušan Majkić, koji su stali u odbranu nesrećne žene. To ih je, međutim, umalo koštalo života. Kesić je suprugu navodno tukao i čupao za kosu – rekao je jedan od mještana Gašića ne želeći da se predstavi.

glas-napad nozemMirko Knežević je ispričao da su poslije dolaska Vesne u kuću uspjeli da otjeraju Kesića, koji je trčao za njom.

– Kazali smo mu da je ostavi i da ode. On je otišao, ali se poslije kraćeg vremena vratio sa nožem u ruci i nasrnuo na nas – ispričao je Knežević.

Dodao je da je uspio da savlada Kesića i obori ga na pod, ali kada je vidio da je nožem povrijeđen po stomaku, pustio ga je. Poslije toga Kesić je pobjegao u nepoznatom pravcu.
Knežević je zadobio povrede u predjelu stomaka, a Majkić je uboden u nogu i ruku. Prevezeni su u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje je Knežević zadržan na liječenju.

Mještani Gašića nerado pričaju o ovom slučaju. Kažu da su samo čuli viku i galamu u subotu nešto iza ponoći. Gorana i Vesnu slabo poznaju jer u naselju žive kao podstanari tek nekih godinu.

– Znamo da su u nekakvoj vezi i da je Vesna mnogo mlađa od njega. Šta se i kako se sve to dogodilo, nismo vidjeli – rekla je jedna mještanka Gašića i dodala da joj nije jasno zašto Vesna, kada ju je Goran počeo tući, nije zvala policiju već je bježala kod prijateljice.
Prema riječima pojedinih mještana Gašića, ovo nije prvi put da Kesić tuče svoju gotovo 20 godina mlađu suprugu.

– Oni su rekli da je ona i ranije bježala od njega i spas tražila kod prijateljica.

Oni sumnjaju da Kesić suprugu maltretira jer je ljubomoran.

U CJB Prijedor su ovaj slučaj okarakterisali kao pokušaj ubistva, a o svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo Banjaluka, kancelarija u Prijedoru.

Povrede

Mirko Knežević je zadobio ranu u predjelu stomaka duboku osam centimetara.

Prema riječima specijaliste opšte hirurgije u prijedorskoj Opštoj bolnici dr Marinka Lovre, Kneževićevo zdravstveno stanje je stabilno i van je životne opasnosti.

Dušan Majkić je u napadu zadobio dvije manje povrede po lijevom koljenu i laktu, gdje ga je nožem zakačio Kesić. U bolnici u Prijedoru su rekli da je Majkić poslije ukazane ljekarske pomoći pušten kući.

Glas Srpske
Foto – Dnevni avaz