konferencija beba 2013-detaljTradicionalna vidovdanska manifestacija “Konferencija beba”, koju grad Prijedor organizuje sedmi put, biće održana u petak, 26. juna.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti LJiljana Babić rekla je da je cilj manifestacije upoznavanje javnosti o nepovoljnoj demografskoj slici u Republici Srpskoj i problemu nedovoljnog rađanja koji je vidljiv i u ovom gradu.

“Nastojaćemo da održimo kvalitet prethodnih konferencija što se tiče nagrađivanja naših beba rođenih između dva Vidovdana”, dodala je Babićeva.

Ona je navela da će, osim prigodnog programa na malom gradskom trgu, gradonačelnik Marko Pavić darivati bebe rođene na Dan slave grada Duhove koja je obilježena 31. maja, potom najmlađu i “najstariju” bebu i bebu sa najviše braće i sestara.

“Tradicionalno, gradonačelnik će nagraditi i bebe koje budu rođene na Vidovdan, i to u ponedjeljak, 29. juna, kada će ih posjetiti u porodilištu”, rekla je Babićeva.

Ona je dodala da registracija beba učesnica konferencije počinje u 9.00 časova, te da će roditelji moći da prijave bebe rođene od 29. juna prošle godine do dana konferencije.

Gradska uprava, uz pomoć prijatelja ove manifestacije i donatora, priprema mnogobrojne poklone za učesnike “konferencije beba”.

Babićeva je pozvala sve koji se do sada nisu uključili u ovu plemenitu akciju da to učine, te da i na ovaj način doprinesu promovisanju rađanja i odgovornog roditeljstva u ovoj lokalnoj zajednici.

Tekst – SRNA
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com