Sutra će biti objavljen javni konkurs Grada Prijedora za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima za 2024. godinu. Ove godine planirano je ukupno 50 sportskih stipendija, odnosno 1.200 KM po jednom stipendisti tokom 12 mjeseci. Sportsku stipendiju direktno je ostvario i najbolji sportista koji je proglašen na nedavnom izboru sportiste grada Prijedora za 2023. godinu.

“Grad Prijedor vodi računa o mladim sportistima, koji su budućnost sporta u našoj lokalnoj zajednici, a tome u prilog idu činjenice da smo prije tri godine, po prvi put, uveli ovu budžetsku liniju da svake godine imamo povećanje sredstava u budžetu za ove namjene”, izjavio je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Milješić je na konferenciji za novinare podsjetio da je Grad Prijedor u 2022. godini dodijelio 30 sportskih stipendija, u 2023. ukupno 40, dok je ove godine planirano 50. Pravo prijave imaju perspektivni sportisti grada Prijedora do navršenih 18 godina u tekućoj godini. Ograničenje u pogledu godina ne primjenjuje se na sportiste invalide i potencijalne olimpijske kandidate. Javni konkurs biće objavljen u sutrašnjem broju “Kozarskog vjesnika” i na zvaničnoj internet stranici Grada Prijedora. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave konkursa, odnosno do 1. aprila. U budžetu Grada Prijedora za ovu godinu predviđeno je ukupno 60.000 KM za sportske stipendije.

Aleksandar Milješić podsjetio je da su u toku javni pozivi za sufinansiranje programsko-projektnih aktivnosti socijalno-humanitarnih saveza/udruženja i udruženja nacionalnih manjina iz Budžeta grada Prijedora za 2024. godinu. Za ova dva javna poziva planirano je ukupno 145.000 KM, a prijave se mogu predati i narednih sedam dana.

kozarski.com