Grad Prijedor uveo je još jednu kategoriju socijalno ugroženih sugrađana u program subvencija za vodu, a to su djeca zbrinuta u hraniteljske porodice.

Šef Odsjeka za strateško planiranje, upravljanje projektima i razvoj grada Prijedora Zinajda Hošić izjavila je da su time zaokružili program subvenicionisanja za sve korisnike koji dobijaju bilo kakav vid pomoći posredstvom Centra za socijalni rad Prijedor.

“U 2023. godini pravo na ove subvencije ostvarila su 244 korisnika i za te namjene iz budžeta grada utrošeno je 12.906 KM od ukupno planiranih 15.000 KM”, rekla je Hošićeva Srni.

Ona je navela da je i za 2024. godinu predviđeno 15.000 KM, da će uvođenjem nove kategorije korisnika biti potrebno i više novca, te da će razliku obezbijediti rebalans.

Subvencije za po tri metra kubna vode za piće i odvođenja otpadnih voda po članu domaćinstva do sada su ostvarivali korisnici prava na novčanu pomoć, korisnici prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, korisnici prava na stambeno zbrinjavanje i korisnici najniže samostalne penzije, a od ovog mjeseca tu su i djeca u hraniteljskim porodicama.

Ove subvencije grad Prijedor isplaćuje od 2018. godine. Postupak za ostvarivanje prava provodi Centar za socijalni rad. Rješenje se donosi na period od godinu dana, a potom korisnik može ponovo podnijeti zahtjev ako ispunjava uslove.

SRNA
Foto – ilustracija