Danas će biti odražana 37. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora. Na dnevnom redu je 26. tačaka.

Među njima su prijedlozi odluka o visini vrijednosti nepokretnosti i utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području Prijedora za 2024. godinu, te o izradi Plana upravljanja imovinom Grada. Odbornici će razmatrati i prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Grada za finansiranje kapitalnih projekata i izvještaj o radu Skupštine grada za prošlu godinu. Trebalo bi da bude razrješen i imenovan vršilac dužnosti sekretara Skupštine grada, kao i da se usvoji Odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje sekretara. Na dnevnom redu je i imenovanje direktora Galerije “Sreten Stojanović”.

Odbornici će razmatrati prijedloge odluka o izdvajanju sredstava iz budžeta grada za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i o ekonomskoj cijeni usluge JU Dječiji vrtić „Radost“. Naime, iz budžeta bi za vrtić “Radost” trebalo da bude izdvojeno 3.054.000 KM, što je za oko 430.000 KM više nego prošle godine. Ekonomska cijena usluge za boravak djeteta u vrtiću ove godine trebalo bi da iznosi 515 KM mjesečno i veća je nego prošle godine kada je bila 454 KM. Međutim, Grad Prijedor učestvuje sa 365 KM, odnosno sa 76 odsto od ekonomske cijene, tako da će roditelji i dalje da plaćaju 150 KM mjesečno za boravak djece u vrtiću “Radost”.

Na spisku tačaka je i prijedlog Odluke o oslikavanju murala na zgradi Gradske uprave, te prijedlog Odluke o subvenciji javnog gradskog-prigradskog prevoza.

kozarski.com

Dnevni red možete pročitati OVDJE