Gradska uprava Prijedor obezbijedila je sadnice lipe, a učenici Gimnazije “Sveti Sava” danas su počeli sadnju kod Aleje ljubavi u Starom gradu u sklopu tradicionalne akcije “Čisto proljeće”.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Aleksandar Šobot rekao je da akcija obično kreće na prvi dan proljeća, ove godine 20. marta, a da se ranije krenulo sa sadnjom lipe jer tako odgovara njenoj vegetaciji.

“Učenici su izrazili želju, obratili se nama da volontiraju, da provedemo zajedno ovu akciju. Mi smo se, naravno, odazvali i jedva dočekali. Sađenje se vrši po idejnom projektu Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. I ovom prilikom apelujem na građane da manje bacaju smeće, da imamo manje divljih deponija. Svaka divlja deponija umanjuje sredstva za sadnice”, rekao je Šobot novinarima u Prijedoru.

On je dodao da danas sade 18 sadnica lipe, a da će u daljim aktivnostima biti oko 80 različitih vrsta.

Aleksandar Jović ima 17 godina, učenik je trećeg razreda prijedorske gimnazije i raduje ga učešće u akciji kojom nešto lijepo ostaje gradu.

“Nama je zaista drago i mi smo zapravo zaista sretni da imamo podršku škole i Gradske uprave da se to uradi”, rekao je Jović.

SRNA