Odbornici Skupštine grada Prijedor razmatraće sutra prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za finansiranje kapitalnih projekata, gdje se od ukupno 6,5 miliona KM 4.550.000 KM odnosi na asfaltiranje, najavljeno je iz skupštinske službe.

Prema ovom prijedlogu, milion KM namijenjeno je prvoj fazi izgradnje kanalizacione mreže u Gomjenici, 400.000 KM izgradnji vodovoda u Brezičanima, 350.000 KM za drugu fazu izgradnje fiskulturne sale u područnoj školi u Gomjenici i 200.000 KM za rekonstrukciju domova i ostalih objekata u vlasništvu grada.

U prvobitno predloženi dnevni red uvrštene su izmjene i dopune plana kapitalnih investicija, te razrješenje i imenovanje članova skupštine Zavoda za izgradnju grada čiji su radnici krajem prošle godine bili u štrajku upozorenja tražeći, pored ostaloga, i smjenu rukovodstva.

Na dnevnom redu su izvještaj o radu Skupštine za prošlu godinu, te prijedlozi odluka o visini vrijednosti nepokretnosti, o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti, o izradi plana upravljanja imovinom grada, o subvenciji javnog gradskog-prigradskog prevoza i o oslikavanju murala na zgradi Gradske uprave.

Pred odbornicima će se naći odluke o izdvajanju sredstava iz budžeta grada za oblast predškolskog vaspitanja i obrazovanja i o ekonomskoj cijeni usluge Dječiji vrtić “Radost”, programi mjera za sprečavanje zaraznih bolesti i sistematske dezinsekcije i deratizacije, te dvije tčke o subvencijama za korisnike vodnih usluga.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

SRNA
Foto – ilustracija

Šta se sve nalazi u Prijedlogu Odluke o kreditnom zaduženju Grada za finansiranje kapitalnih projekata, o kojim projektima se radi i u kojim mjesnim zajednicama je predviđeno asfaltiranje pogledajte OVDJE