Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće u četvrtak, 29. februara, prijedlog odluke o prodaji gradskog zemljišta investitoru zainteresovanom da gradi biblioteku.

U prijedlogu odluke se navodi da je riječ o oko 200 kvadratnih metara u Ulici Vuka Karadžića, iza Ugostiteljsko-ekonomske škole, gdje investitor prijedorsko preduzeće “MNL nekretnine” već posjeduje zemljište, a od grada kupuje susjedne koje se vode kao školsko dvorište.

Odbornici će na prvoj ovogodišnjoj sjednici odlučivati o prodaji ovih parcela putem neposredne pogodbe po cijeni od 29.502 KM.

U obrazloženju predložene odluke se navodi da je planskom dokumentacijom tu predviđena izgradnja školskog objekta, kao i da su polovinom ovog mjeseca izdati lokacijski uslovi za izgradnju objekta kulture, odnosno biblioteke.

Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” podstanar je u Muzeju Kozare u Prijedoru od 1987. godine.

Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće i niz drugih tačaka, među kojima i prijedlog odluke o kreditnom zaduženju grada za finansiranje kapitalnih projekata, kao i odluka o visini vrijednosti nepokretnosti.

SRNA