Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija nesmetano. Upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona.

Na putevima na kojima se izvode radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj, čije je poštovanje obavezno.

Vozačima savjetujemo da voze oprezno, vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Magla je ove srijede, 31. januara 2024. godine prisutna na području Prijedora u jutarnjim časovima.

Auto moto savez Republike Srpske sa 48 auto-moto društava, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i jedinicama lokalne samouprave, i ove godine, od 13. decembra 2023. do 31. januara 2024. godine sprovodi preventivnu kampanju „Lako je alkohol odbiti“.

Cilj ove tradicionalne kampanje je povećanje bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, odnosno smanjenje broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.

U toku trajanja kampanje „Lako je alkohol odbiti“ vozači će biti obaviješteni o uticaju alkohola na psihofizičke sposobnosti koje su bitne za bezbjedno učešće u saobraćaju, najčešćim greškama koje prave alkoholisani vozači, te posljedicama rizičnih ponašanja u saobraćaju.

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) podsjeća sve vozače da je od 1. novembra 2023. stupio na snagu Pravilnik o saobraćaju u zimskim uslovima kojim je propisano da sva motorna vozila u Republici Srpskoj i BiH moraju do 1. aprila 2024. godine posjedovati zimsku opremu, bez obzira na vremenske uslove.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavijestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti”, 066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285, informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i na broj 066/823-000 ili putem internet stranice.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

AMS RS
Foto – ilustracija