Protekla 2023. godina bila je veoma uspješna za Košarkaški klub “Hunters” Prijedor.

Osim što su proslavili 17. rođendan i došli na korak od punoljetstva, članovi svih selekcija “Huntersa” učestvovali su na brojnim takmičenjima i turnirima, a zahvaljujući kadetskoj ekipi, prijedorska košarka po prvi put se našla na evropskoj sceni.

-U 2023.godini smo odigrali veliki broj utakmica, teško je nabrojati sve klubove sa kojima smo se družili i “ukrstili koplja” u Ligi mladih RS, Drugoj ligi RS, EYBL, Kids kupu, Adria cupu, prijateljskim utakmicama i turnirima. Mnogi klubovi su bili naši gosti u Hunters trening centru, a putovali smo preko 10.000 km i to širom RS i BiH (komplet zapad RS, Unsko-Sanski kanton, Modriča, Bijeljina, Šekovići, Jahorina, Tuzla, Zenica…), kao i u Srbiju, Hrvatsku i Rumuniju – ukratko sumira prethodnu godinu diplomirani trener košarke i koordinator rada u KK „Hunters“ Siniša Šolaja.

U kratkom video prilogu izdvojen je dio fotografija koje vječno ostaju kao uspomena na izazovnu i uspješnu 2023. godinu.

Košarkaški klub “Hunters” Prijedor proslavio 17. rođendan – FOTO

-Hvala svima koji su prepoznali našu viziju i pružaju nam neophodnu podršku. Hvala roditeljima koji imaju povjerenja i “dali” su nam djecu da budemo dio njihovog odrastanja. Hvala svim članovima na predanom radu i odličnim rezultatima. SREĆNA NOVA GODINA HUNTERS PORODICI I SVIMA KOJI SU UZ NAS!!! Zdravi, veseli i uspješniji bili – poručuju iz prijedorskih “Huntersa”.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić/KK Hunters – www.prijedordanas.com