“Prolaze dani”, naziv je pjesme koju su kako s ponosom kažu, braća sa Urija, posvetili drugaru Andreju Lukaču, mladom Prijedorčaninu koji je prošle godine poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ognjen Radaković i njegovi drugari na pjesmi su radili od jula ove godine i objavili je na “Youtube” na godišnjicu smrti Andreja Lukača.

“Ovdje beton pamti sve, dani prazni prolaze”, ove riječi iz pjesme dio su grafita u prijedorskom naselju Urije, koji su drugari posvetili prerano preminulom Andreju Lukaču. Njegova sestra Andrea Dakić kaže da su ona i njena porodica zahvalni mladim Prijedorčanima, jer kroz njihova djela živi sjećanje na njenog brata.

Mladi Prijedorčani čuvaju sjećanje na stradalog sugrađanina Andreja Lukača – VIDEO

Andrej je bio učenik Mašinske škole u Prijedoru. Trenirao je atletiku, bio je prvak Republike Srpske i BiH i strastveni navijač Fudbalskog kluba “Rudar Prijedor”. Ta kobna saobraćajna nesreća koja se dogodila prošle godine prekinula je snove jednog osamnaestogodišnjaka. Njegov trener i profesor Zoran Radinović bio je inicijator da trka srednjoškolaca na Uličnim trkama povodom Dana grada prošle godine bude posvećena Andreju Lukaču.

“Godinu dana na srcu je rana”, pisalo je na transparentu navijača “Rudar Prijedora”, na utakmici odigranoj na Gradskom stadionu, na godišnjicu smrti Andreja Lukača, 28. oktobra.

kozarski.com