Konferencija udruženja komunalnih preduzeća iz regiona i sajam komunalne opreme i prateće industrije biće održani u Prijedoru u petak, 1. septembra, saopšteno je iz lokalnog preduzeća “Komunalne usluge”, koje je organizator i domaćin.

Konferenciji udruženja komunalnih preduzeća iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije prisustvovaće više od 60 rukovodilaca komunalnih preduzeća.

Teme skupa su upoznavanje sa zakonskom regulativom u oblasti komunalnih djelatnosti, te međusobna saradnja i primjena novih tehnologija s ciljem unapređenja poslovanja.

Skup će početi u 10.15 časova u hotelu “Prijedor”, a izjave za medije predviđene su u 10.00 časova.

Medijima će se obratiti predsjednik Udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Aleksandar Vračević, predstavnik Udruženja poslodavaca KOMDEL Republika Srbija Marko Vujnović i predsjednik Udruženja komunalnih preduzeća Crne Gore Borivoje Bonić.

Sajam komunalne opreme i prateće industrije, na kojem će svoje programe i asortimane predstaviti više od 20 izlagača iz zemlje i inostranstva, biće održan od 12.00 do 15.00 časova na parking-prostoru u Aleji kozarskog odreda.

Izjave za medije predviđene su u 12.00 časova na prostoru sajma, a medijima će se obratiti direktor firme “Komunalne usluge” Prijedor Dalibor Grabež, vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac, gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i direktor firme “Grin mašins” /Green machines/ Prijedor Dino Lončalija.

SRNA