JU Osnovna škola „Jovan Dučić”
Lamovita bb
79 204 Lamovita

K O N K U R S
za slobodna radna mjesta

1.Profesora/nastavnika srpskog jezika – 5 časova redovne nastave, na određeno radno vrijeme do 31.08.2024. godine sa položenim stručnim ispitom;

2.Profesor/nastavnik biologije, 12 časova redovne nastave, na neodređeno radno vrijeme sa položenim stručnim ispitom;

3.Profesor/nastavnik hemije, 8 časova redovne nastave, na određeno radno vrijeme do 31.08.2024. godine sa položenim stručnim ispitom;

4.Profesor/nastavnik geografije, 4 časa redovne nastave, na određeno radno vrijeme do 31.08.2024. godine sa položenim stručnim ispitom,

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS

Za navedena radna mjesta pored opštih uslova utvrđenih Zakonom kojim se urđuju radni odnosi i posebni uslovi propisani članom 114. stav (1) Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju , kandidai treba da ispunjavju i posebne uslove predviđene Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Pravo na učešće na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme. Prijem radnika u radni odnos izvršiće se u skladu sa članom 127. stav 5. Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i odredbama Pravilnika o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos i načinu bodovanja kandidata u osnovnoj školi koji nisu u suprotnosti sa Zakonom.

Na konkurs se mogu prijaviti lica koja ispunjavaju sledeće uslove:
-da imaju odgovarajući nivo obrazovanja, odnosno odgovarajuću stručnu spremu
-da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine
-da je punoljetan
-da je radno sposoban
-da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela

Svi kandidati koji su ispunjavali uslove za navedena radna mjesta prije stupanja na snagu novog Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju imaju pravo prijave na konkurs kao i kandidati koji ispunjavaju posebne uslove propisane članom 114. Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Uz potpisanu prijavu kandidati su dužni dostaviti sledeću dokumentaciju:
1. Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti;
2. Uvjerenje o državljanstvu ,
3. Rodni list ili ovjerenu foto-kopiju lične karte,
4. Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja;
5.Uvjerenje o položenom stručnom ispitu;
6.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.
7.Ljekarsko uvjerenje koje ne može biti starije od 6 mjeseci dostavlja samo izabrane kandidate, a prije zasnivanja radnog odnosa.
8.Uvjerenje o neosuđivanosti za izabranog kandidata pribavlja škola po službenoj dužnosti.
9.Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca.
10. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca;
11. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.
12. Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rada RS, ako se radi o kandidatu iz kategorije borca.

Pravo na učešće na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o osnovnom obrazovanju ispunjavali uslove u pogledu stepena i vrste stručne spreme.

Prijave na konkurs mogu dostaviti svi kandidati koji ispunjavaju uslove Pravilnika o stručnim profilima i zvanjima nastavnika, stručnih saradnika i vaspitača.

Testiranje i intervju kandidata za radna mjesta pod brojem 1. i 3. obaviće se 30.08.2023. godine u 9;00 časova, a za radna mjesta pod brojem 2. i 4 obaviće se 30.08.2023. godine u 11,00 časova, samo za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju i intervju, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije se neće vraćati kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama “Glas Srpske”.

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa biće objavljen na oglasnoj tabli škole.

Prijave na konkurs možete dostaviti lično u školu ili poslati na adresu škole.

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija