JU Mašinska škola Prijedor
ul. Nikole Pašića, br. 4
79102 Prijedor

K O N K U R S
za popunu upražnjenih radnih mjesta

1.Profesor za nastavni predmet: Etika – 2 časa, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do 31.08.2024. godine – 1 izvršilac.

2.Profesor za nastavni predmet: Biologija – 2 časa, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do 31.08.2024. godine – 1 izvršilac.

3.Sekretar – puna norma, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme – do povratka radnice sa bolovanja i porodiljskog odsustva – 1 izvršilac.

4.Profesor za nastavni predmet: Računari i programiranje – 8 časova, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom, na određeno vrijeme do 31.08.2024. godine – 1 izvršilac.

5.Profesor za nastavni predmet: Pravoslavna vjeronauka – 3 časa, lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do 31.08.2024. godine – 1 izvršilac.

6.Profesor za nastavni predmet: Islamska vjeronauka – 4 časa, radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do 31.08.2024. godine – 1 izvršilac.

7.Profesor za nastavni predmet: Katolička vjeronauka – 4 časa, radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom na određeno vrijeme do 31.08.2024. godine – 1 izvršilac.

8.Koordinator praktične nastave van škole (dipl. inženjer mašinstva) lice sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom: 50% norme na određeno vrijeme do 31.08.2024. – 1 izvršilac.

Pored opštih uslova, propisanih Zakonom o radu i posebnih uslova propisanih Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju , kandidat treba da ispunjava uslove predviđene Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama .

Uz prijavu, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs za prijem u radni odnos nastavnika, a na osnovu Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem kandidati su obavezni priložiti ovjerene fotokopije (ovjera ne smije biti starija od šest mjeseci):
1.Uvjerenje o državljanstvu RS i BiH,
2.Izvod iz matične knjige rođenih ili kopija lične karte,
3.Ljekarsko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje ne može biti starije od šest mjeseci (prilaže samo izabrani kandidat nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa),
4.Uvjerenje da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,
5.Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece,
6.Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom i maloljetnim licem,
7.Ovjerenu fotokopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
8.Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko-metodičku grupu predmeta,
9.Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
10.Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom koji reguliše polaganje stručnog ispita,
11.Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
12.Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica,
13.Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži podatke o: vrsti posla koje je radnik obavljao, stepenu stručne spreme i dužini radnog staža po vrstama posla. (ukoliko je radnik radio sa nepunim radnim vremenom, to radno vrijeme je potrebno preračunati u puno radno vrijeme),
14.Uvjerenje opštinsko/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca,
15.Uvjerenje opštinsko/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca,
16.Uvjerenje opštinsko/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata RS ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida.

Uvjerenje iz tačaka 4. i 5. za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Izuzetno od uslova, pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav (7), kao i lica iz člana 106. stav (9) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju .

Lica koja konkurišu na radno mjesto sekretara škole, a imaju položen pravosudni ispit, shodno članu 171. stav (4) Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju smatraće se da ispunjavaju uslove.

Konkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske”.

Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Nepotpune i neblagovremene prijave kandidata neće se uzeti u razmatranje.

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviće se 24.08.2023. godine sa početkom u 09,00 časova u prostorijama škole.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove postaviti na oglasnu tablu škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i intervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na testiranje i intervju, a ukoliko se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.

Prijave u zatvorenoj koverti, lično ili putem pošte, slati na adresu škole sa naznakom „ZA KONKURS”, obavezno navesti radno mjesto za koje kandidat konkuriše.