Ustanova socijalne zaštite dom Milena
Nikole Luketića bb
Prijedor
Kontakt osoba: Milena Jauz
065 528 432

Zbog povećanog obima posla i nadolazećih godišnjih odmora zapošljavamo
-3 MEDICINSKA TEHNIČARA
-5 NJEGOVATELJA starih i bolesnih lica.

Mjesta za pomoćne radnike su popunjena.

Plata je prva tri mjeseca minimalna plata određena zakonom u Republici Srpskoj za 2023.godinu + ostale naknade, topli obrok je organizovan u Ustanovi .

Sledeća tri mjeseca plata se povećava za 20%.

Nakon 6 mjeseci, visinu vaše plate određuje vaš doprinos, vještina, kvalitet, postignuće na poslu, napredovanje u radu, pozitivnost, zainteresovanost, izvršavanje poslova u zadatom roku i slicno.

Vaša primanja se neće povećati ničim izazvana, ali vaše ponašanje na radnom mjestu i kvalitet obavljenog posla mogli bi dati dobre rezultate u poslovanju, a ujedno i našu zainteresovanost na povećanju plate 50% i dodatnu stimulaciju.

Rad u turnusima, po 12h. Sedmično tri radna dana i četiri slobodna. Tokom godišnjeg odmora, više sile, izvanrednog povećanja posla i u drugim sličnim slučajevima prijeke potrebe sedmično se radi četiri radna dana, dok su tri slobodna.

Godišnji odmor se koristi u jednom djelu i to 20 radnih dana.

Za rad dostaviti Diplomu, Uvjerenje o stručnom ispitu (medicinski tehničari), radnu knjižicu, kopiju lične karte, CV, preporuku, važeću sanitarnu knjižicu.

1. Njegovatelj:
* Osoba mora biti psihički stabilna (rad s bolesnima, nemoćnima, umirućima, izloženost emocionalnom stresu) i dobre psihofizičke kondicije (podizanje, nošenje, premještanje bolesnika/štićenika). Radi se stojeći, u smjenama te noću. Potrebno je znati prepoznati znakove starosti i starenja i razumjeti najvažnije promjene organizma u procesu starenja,
*prepoznati osnovne potrebe korisnika i najčešće promjene u organizmu u procesu starenja; najčešće bolesti starijih ljudi,
*komunicirati i pristupiti korisnicima koji imaju posebne potrebe i/ili teškoće u komunikaciji,
*razviti pozitivne stavove u odnosu na zdravlje, nemoć i bolest,
*pravilno pristupiti starijoj i nemoćnoj osobi kod koje se prepoznaju različiti aspekti starenja,
*pružiti prvu pomoć,
*te ostala znanja i veštine.

2. Medicinski tehničar:
*Vođenje evidencije o zdravstvenom stanju korisnika,
*svakodnevna briga o korisnicima doma (pomoć pri hranjenju i održavanju lične higijene),
*pružanje primarne medicinske pomoći,
*odlazak u pratnju sa korisnicima u bolnicu ili Dom zdravlja zavisno od potrebe,posmatranje i procena telesnog i psihičkog stanja i ponašanja pacijenata,
*sprovođenje terapije i nega bolesnika, podučavanje pacijenata o pravilnom konzumiranju lekova i ishrane…

VEŠTINE I OSOBINE koje su potrebne: Emocionalna zrelost i stabilnost Humanost Stručnost Dobre komunikacione veštine Strpljivost i osetljivost za ljudske probleme Odgovornost Spremnost na timski i samostalan rad

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
– Od 20+ godina moguće zaposlenje bez radnog iskustva te smo spremni da pružimo pomoć u usavršavanju i stvaranju radnih navika…
Sa medicinskim zanimanjem i završenim stručnim ispitom.

Sve prijave dostaviti putem mejla: dommilena2018@gmail.com

Posebni uslovi radnog mjesta
Pre svega želja za poslom, ozbiljnost shvatanja odgovornosti na radnom mjestu. Da ne oduzimamo vrijeme ni Vama, a ni Vi nama navodimo sledeće bitne stavke koje uzimamo u obzir prilikom zaposljavanja i ako se prolanazite u sledecim stavkama molimo Vas da nas ne dovodite u zabludu.
* Dolazak na razgovor bez ikakvog cilja
* Pokušati pa onda razmisliti
* Oduzimanje radnog mjesta ozbiljnim potencijalnim zaposlenicima, a nakon mjesec ili nekoliko dana “nisam se pronašao ili pronašla u ovom poslu” i sl.
* Nasilničko ponašanje, sklonost fizičkom maltretiranju slabijih
* Problemi sa radom u timu
* Kršenje etike i kodeksa ponašanja na radu
* Cjenkanje, izmjena pravila rada u Ustanovi i postavljanje ličnih uslova
* Dostavljanje biografije sa “vrijedan, motivisan, komunikativan, samostalan rad i rad u timu”.

Svi u biografijama tvrde da su vrijedni, svestrani i izjavljuju da posjeduju sposobnost i kvalitete da samostalno rade, ali i kao dio tima. Ali mi zaista tražimo kandidate koji su maksimalno pošteni, iskreni i realni.

Najbitnije je da potvrdite ono o čemu govorite, umjesto da iznosite uobičajne fraze. Iznesite stvarne primjere o vašim uspjesima i podvizima i sve ono što vas može učiniti drugačijim i originalnijim.

Potencijalni kandidat je potrebno da dokaže konkretne rezultate na osnovu čega se može zaključiti da li se zaista vrijedni i imate vještine kakve ste naveli. Osobinu da je neko vrijedan, trebalo bi pokazati u smislu da ste u prošlosti radili na projektu u skladu sa datim rokom, pa čak i vikendima i da ste ga uspješno okončali. A ne prilikom prvog radnog vikenda ili praznika “pobiti” navedenu osobinu.

Prema dosadašnjim iskustvima preuveličane riječi predstavile su samo prazne fraze bez konkretne osnove. U praktičnim rezultatima moglo se zaključiti u nekim slučajevima da zaposleni posjeduju suprotne osobine od onih koje su tvrdili za sebe

Zavod za zapošljavanje RS
Foto – ilustracija