Nastava u drugom polugodištu školske 2022/23. godine jutros je počela u svim prijedorskim školama, izuzev Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Ljubiji, potvrđeno je iz Aktiva direktora prijedorskih osnovnih škola.

“Snježne padavine izazvale su probleme na putnoj komunikaciji ka Ljubiji i područnim školama, a došlo je i do prekida u snabdijevanju električnom energijom. Zbog toga u ovoj školi jutros nije počela nastava, ali u toku dana će problemi biti otklonjeni i sutra će i đaci s ovog područja sjesti u školske klupe”, rekao je Zdravko Budimir, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola.

U škole se, nakon zimskog raspusta, vratilo oko pet hiljada prijedorskih osnovaca i oko dvije hiljade srednjoškolaca. Nastava je jutros počela prema nastavnom kalendaru u svim srednjim školama, rekao je Aleksandar Milješić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije.

“Nastavni proces odvija se nesmetano. Učenici u svim srednjim školama grada i regije Prijedor vratili su se u školske klupe i drugo polugodište počelo je bez ikakvih smetnji”, rekao je Milješić.

Prva radna sedmica u drugom polugodištu biće u znaku svetosavskih svečanosti i obilježavanja 27. januara, školske slave. Tim povodom, u školama će biti upriličen prigodan program.

kozarski.com