Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Prijedora Danijel Zrnić pozvao je sugrađane da se u ovom odjeljenju informišu o postupku legalizacije objekata izgrađenih do 2013. godine i naglasio da za taj postupak nije propisan rok.

On je naveo da je uvećan broj zahtjeva i da se sad već mjeri u stotinama.

“Rješavamo ih sukcesivno u smislu koji su već prethodnih godina podnosili zahtjeve, pregledamo dokumentaciju i upućujemo ljude u dalju proceduru. Već smo neka rješenja izdali, konsultujemo se s kolegama u drugim jedinicama lokalne samouprave i usaglašavamo prakse, pošto je zakon specifičan”, rekao je Zrnić odgovarajući na odborničko pitanje u Skupštini grada Prijedora o toku besplatne legalizacije.

On je istakao da su hodnici ovog odjeljenja puni, da ljudi dolaze, informišu se i interesuju se.

“Nijedan zahtjev neće ostati neriješen. Bilo je pitanja da li je kraj 2022. godine rok. Ne, zahtjev će moći da se podnosi i ove godine i naredne godine jer je zakon donesen do opet neke nove izmjene, ne znam da li će je biti i kad će biti”, dodao je Zrnić.

Odbornik Nenad Mejakić pitao je na posljednjem skupštinskom zasjedanju, održanom 28. decembra, kako ide dinamika podnošenja zahtjeva za besplatnu legalizaciju objekata izgrađenih prije 2013. godine.

On je ocijenio da je potrebno intenzivnije ići ka sredstvima javnog informisanja ili putem Odsjeka za mjesne zajednice kako bi se građani dodatno upoznali o ovom pravu.

SRNA