Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće sutra prijedloge drugog ovogodišnjeg rebalansa od 78.293.405 KM, te budžeta za narednu godinu od 79.842.821 KM, najavio je potpredsjednik gradskog parlamenta Igor Kneginjić.

On je Srni rekao da su u dnevni red, u odnosu na prvobitno predloženi, uvrštena dva imovinsko-pravna referata, i to mišljenje o eksproprijaciji u vezi sa eksploatacijom kamenoloma Kamičani i prijedlog aneksa na hipoteku između “Autotransporta” i Nove banke.

Na početku sjednice predviđena je verifikacija mandata odborniku Jusufu Arifagiću koji sa liste kandidata Pokreta za Prijedor dolazi u Skupštinu nakon što je dosadašnji odbornik s te liste i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović prihvatio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske osvojen na opštim izborima u oktobru.

Odbornici će birati i novo skupštinsko rukovodstvo i glasati o prijedlogu da se za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku imenuje Olivera Brdar Mirković.

Riječ je o jednom od dva novoosnovana odjeljenja, budući da se dosadašnje Odjeljenje za društvene djelatnosti ukida.

Drugo novoosnovano odjeljenje je za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije, ali za sada nije predloženo kadrovsko rješenje.

Na dnevnom redu je i razrješenje dužnosti Monje Kasalović, načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti, koje se dijeli na dva nova.

Pred odbornicima će se naći izvještaj o stipendiranju učenika i studenata u prošloj školskoj i akademskoj godini i nagrađivanju najuspješnijih učenika, informacije o radu urduženja iz oblasti amaterizma u kulturi i sportskih klubova za prošlu godinu, dva akta iz prostornog uređenja, prijedlog strategije o socijalnom stanovanju za desetogodišnji period i prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje za iduću godinu.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

SRNA