Nekoliko dana nakon što je napustio klupu Rudar-Prijedora, trener Zoran Bujić se na svom Facebook profilu jako emotivno osvrnuo na protekli period.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Nikad nisam mogao ni pomisliti da ću se na ovaj način morati obraćati javnosti,ali primoren sam i znam da mi ne priliči ali moram.Prvi put sam uveo Rudar-Prijedor u PL i poslije toga kao nagradu morao sam da napustim klub i tad sam otišao gospodski i 7 godina trenirao okolne klubove pravio rezultate i uživao u fudbalu i za to vrijeme sam gledao šta se radi od nekadašnjeg brenda grada Prijedora,tugovao i sanjao o šansi da ponovim 2015…………….
Ovom prilikom neću spominjati imena sem predsjednika Stanka Vujkovića koji je u tom momentu spasio klub propasti a ostali će se prepoznati.U klub sam došao vođenj ljubavlju prema svom klubu i nisam ni na šta drugo gledao a posebno pare.U klubu sam zatekao 2 igrača(Pekiju i Marića) i 2 polu ugašena talenta Bilbiju i Marmata …….
Dogovor je bio da se napravi borbena ekipa koja će biti konkurentna ekipama iz vrha jer zbog situacije odlaska 20 igrača od kojih je više od 10 extra što se vidi po angažmanima u Premijer Ligi,i da se pravi ekipa od bar 50% domaći igrača ……..
Predsjednik Vujković je sve obezbjedio što se tiče para i uslova za treniranje ali največa njegova greška je što nije imao svoj stav i pao je pod uticaj pojedini članova upravnog odbora i neki ljudi kojima i neznam funkcije a kojima je najveći uspjeh gledanje finala zimskog turnira u dvorani Mladost…….
Problem u svemu tome što sam ja osoba koja radi pošteno,ne tali se ,ne gura tatine sinove i koja ima svoj stav,nema dlake na jeziku i sa kim se ne može manipulisati.Krenuo sam davno iz sela Saničana na što sam ponosan jer sve sam sam stvorio i nikad se nikom nisam ulizivao za razliku od nekih kojima samo noge vire iz dupeta oni od koji mogu imati koristi…..
Jedna od grešaka predsjednika Vujkovića je što je za neznam šta angažovao ,,kuglaša”koji je fudbal ostavio u 27 godini jer je što bi nàš narod rekao ,,beterčina”i nije mu se dalo trenirati i od tad nije pogledao utakmicu na tv a kamoli našeg Rudara jer ne stiže ,pošto do 5 razvozi vodu a od sedam je u kuglani pa me zanima kako stiže obavljati posao i u Rudaru ,a za sistem igre i postavku je tata mata mada ne prati fudbal 😊 (al tu je da ojača klan koji je otjerao Nikicu ,Srđu i sad mene)…..
Inače ko uđe u upravu Rudara automatski dobija A licencu a vremenom gledajući utakmice prevaziđu trenerovo znanje(čast izuzecima)…….
Iskreno i naivno sam ušao u sve ovo i kad mi je uprava poručila preko člana komiteta za saradnju 5 kolo kad smo zaostajali 2 boda za Krupom počeo sam da kontam šta se dešava.U Derventi kad smo pobijedili i taktički odigrali najbolju utakmicu ,pojedinci su postavili pitanje kakva je ovo igra a taj inače bio sudija u pokušaju,vodi ženski klub,bavi se politikom ,neznam možda još u sloobodno vrijeme svira harmoniku negdje na svadbama ……
Od tad počinje agonija i možete zamisliti pod kakvim sam pritiskom radio.Sad ću se vratiti na početak i postaviti pitanje zašto je naš najbolji igrač i možda igrač lige pušten u Krupu samo desetak dana pred utakmicu sa Krupom iako se znalo da ga oni hoće ,jedini igrač koji je htjeo da ostane a prelazni rok trajao do 7 kola 😆……..
Kako to tumačiti???Pokušaću ovo sve da skratim jer ima materijala da se roman napiše oa ću navesti neke detalje .Pred utakmicu sa Željezničarom koji igra na umjetnoj travi mi smo trebali da odradimo trening u Gomjenici da bi se prilagodili na tu podlogu i kad smo krenuli na trening rečeneno nam je da moramo na suvi jer tamo kadeti imaju trening hahahaha……
Od 5 kola kad su kiše počele mi smo trenirali u Ljubiji da sačuvamo teren dok smo u povratku zaticali poslije kiše šezdesetak djece na glavnom a u junu nismo htjeli trenirati na njemu da ga sačuvamo….
Kad se naslutilo da ja trebam doći za trenera mog sina su okrivili za incident u Bijeljini iako je on tad radio u cafe Plaža a sve da pokušaju da osujete moj dolazak…..
Postaviću pojdincu pitanje koji drži do nečega ,šta je sa obećanjem da ako Stanko dođe ti momentalno napuštaš klub i odvodiš svoju grupu dječaka jer sa takvim nećeš da radiš ni da budeš u klubu koji on vodi? Još dosta toga ima ali ovaj primjer kad Rudarova FB stranica u nedelju (niste mogli sačekati ni ponedeljak)objavljuje tekst Željezničara da da od 20 igrača oni su imali 19 ispod 21 ,a ne spominje to da je tu utakmicu počelo 10 od 11 igrača iz omladinskog pogona Rudara sve govori,JADNO I BIJEDNO kao što ste i vi pojedinci sami……
Ko je Šandor ?Osoba koja ,,vodi”Omladinski pogon i dolazi jednom mjesečno za dobru ,al baš dobru platu i daje sebi za pravo da komentariše prvu ekipu…..imamo više kordinatora nego neke ekipe trenera hahaha.Ali neka nama Šandora jer u Rudaru najbolje prolaze prodavači magle što se vidilo u dosadašnjem periodu a trend se nastavio a ovi što hoće da rade njih će ekipa za brza bušenja izbušiti za dobrobit Rudara da bi oni došli tu i spasili što se vidjelo u primjeru gospodina Nikice Milenkovića…..
Šta mislite da li bi onaj drim tim kojeg niko nije nadigrao sem Zrinjskog ostao u ligi?Postaviću pitanje jednom članu upravnog odbora jako je ovako glasan protiv mene i odjednom se tako razumije u fudbal a gledao sam ga kako je bio jadan kad ga je predsjednik ribao kao malo dijete,a sjećaš se kako sam te rad branio jer bilo mi te tad žao …….
Žao mi je samo navijača Alkohol Bojsa koji nas bodre od Trebinja do Novog o svom trošku a oni jadni skupljaju za prevoz dok se vi rasipate i bahatite al šta reći osim to je sadašnji Rudar……………..
Zapamtite da Buju neće niko ponižavati i jer moja karijera i fudbalska i trenerska nema ni jednu mrlju ………a što se tiče plate pola će te dati Alkohol Bojsima za prevoz a pola uzmite sebi da imate za tuborg i roštilj plate i što reko naš Matija Bećković ,,Ćeraćemo se još”…………….

RUDARE VOLIM TE