rudar prijedor-proljece 2015U prvoj utakmici polufinala 22. izdanja Kupa Republike Srpske Rudar-Prijedor izlazi oslabljen na megdan braniocu pehara osvajanog dva puta zaredom.

Prijedorčani do sada nisu uspjeli da se domognu trofeja u ovom renomiranom takmičenju, igrajući u tri finala, 1995. godine kada su u nezaboravnim mečevima „poklekli“ protiv Borca (2:2 u Prijedoru i 2:3 u Banjaluci), 2006. Poraženi su od Slavije iz Istočnog Sarajeva (2:3) i prošle godine, pošto su u Bijeljiniizgubili od Radnika nakon penala 3:5, regularni dio 0:0,

-Oslabljeni jesmo, ali vjerujemo u sebe i svoje ambicije da trijumfujemo u oba takmičenja, Prvoj ligi Republike Srpske i Kupu RS. Poštujemo Radnika, prepuštamo mu ulogu favorita, kako zbog činjenice da je već bio pobjednik, tako i što je član Premijer lige BiH. Išla mu je na ruku i pauza u prvenstvu, dok smo mi imali teško gostovanje Krupi u Krupi na Vrbasu i to u nedjelju, pa je bilo malo vremena za odmor. Ipak, nemamo razloga da strahujemo, idemo da pružimo maksimum i nadigravanjem pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat što bi bio svakako remi, i eventualno, poraz od jednog gola – naglasio je šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić.

Podmlađeni „rudari sa Sane“ biće na stadionu Mladosti u Velikoj Obarskoj lišeni usluga Dragana Ristića, Njegoša Despotovića i Edvina Hamzića, jer su već nastupali jesenas za druge klubove u Kupu RS, kao i povrijeđenih Siniše Saničanina, Filipa Arežine i rezervnog golmana Marka Reljića. Iako je tek počeo da trenira sa ekipom je i Nemanja Marić, koji je nedavno imao peh da se guši, pilikom pada, ali se srećom oporavio od udarca u glavu i povrede noge i uspješno vratio na teren.

-Sigurno je da je finale Kupa RS uvijek veliki izazov i čast je biti njegov učesnik. Idemo u Semberiju sa željom da dostojno reprezentujemo svoj klub i ostvarimo rezultat koji će nam davati realne izglede da u revanšu u Prijedoru, 29. aprila, nadamo se na Gradskom stadionu, stignemo „preko“ Bijeljinaca do mečeva za pehar – rekao je Siniša Radoja, prvi strijelac Prijedorčana, koji je to potvrdio i u nedjelju protiv Krupe svojim šestim ovosezonskim golom u borbama za bodove.

Zanimljivo je da je Radoja jedan od učesnika prošlog finala i da je prilikom izvođenja penala bio jedan od sigurnih izvođača, poput Dejana Kojića. U timu su od onih koji će se ponovo suprotstaviti Radniku bili golman Dalibor Kozić, Nebojša Šodić i Nemanja Pekija, dok je pomenuti mladi reprezentativac Srpske Saničanin takođe bio „starter“, ali sada neće moći da pomogne svojim klupskim drugovima. Za očekivati je da ovo bude još jedan fudbalski praznik, a neka pobijedi ko bude bolji.

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – arhiva