eltatv-skola-tukoviPodručna Osnovna škola “Dositej Obradović” u prijedorskom naselju Tukovi uskoro će zablistati u novom ruhu. Riječ je o objektu koji je uništen tokom majskih poplava i koji se iznova gradi.

Školski objekat područne Osnovne škole “Dositej Obradović” u Tukovima u potpunosti je stradao tokom prošlogodišnjih majskih poplava. Na mjestu gdje je nekada bila stara, gradi se nova škola, a radovi bi trebali biti završeni krajem aprila. Do tada, učenici te obrazovne ustanove nastavu pohađaju u centralnoj školi, do koje svakodnevno putuju. I oni i njihovi roditelji raduju se završetku izgradnje novog školskog objekta u Tukovima.

Radove na izgradnji pomenutog školskog objekta finansira Program EU za oporavak od poplava. Vrijednost radova je 340.000 maraka.

– Radovi su počeli u januaru i očekuje se da će biti završeni do kraja aprila. U fazi su pokrivanja. Nadamo se da će naši učenici već u maju ići u svoju školu, istakao je Stevica Đogazović, direktor škole “Dositej Obradović”.

Iz programa EU za oporavak od poplava za sanaciju škola u gradu na Sani izdojeno je oko million i po maraka. Pored škole u Tukovima, sanirana je i centralna škola “Dositej Obradović”, Osnovna škola “Branko Radičević” u Petrovu, “Jovan Dučić” u Lamovitoj i srednja Ekonomska, Poljoprivredno – prehrambena i Medicinsko-tehnološka škola.

ELTA TV