Ovogodišnje “Prijedorsko ljeto kulture” ove godine imaće 50 programa na različitim lokacijama, kako urbanim prostorima tako i u seoskim mjesnim zajednicama, najavila je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović.

Ona je navela da je “Prijedorsko ljeto kulture” počelo maskenbalom “Svijet dječije mašte”, a da se završava programom KUD-a “Osman DŽafić” Veče sevdaha i sevdalinke 26. avgusta.

“I ove godine sa gradom Prijedorom u organizaciji ove tradicionalne manifestacije učestvuju javne ustanove kulture i udruženja građana i svi dajemo nemjerljiv doprinos da imamo što više raznovrsnijih sadržaja” rekla je Kasalovićeva na konferenciji za medije u Prijedoru.

Ona je izdvojila dva festivala, ŠA i Garden, kao veliki koncert grupe “Rok ko fol”.

“Novina je i da ćemo u lapidarijumu Muzeja Kozare održavati mini koncerte naših lokalnih rok i pop izvođača, ali i gostiju sa strane, osim koncerata na drugim lokacijama. Novina je i koncert grupe `Divanhana`, a imaćemo i stendap komediju. I ove godine spektakularno će nastupiti Udruženje građana `Gradski hor Prijedor` s cjelovečernjim koncertom, kao i orkestar harmonika Miloša Zeca `Skaj Glori`, dodala je Kasalovićeva.

prijedorgrad.org