Poštovani sugrađani,

JU Centar za socijalni rad Prijedor kontinuirano radi na promociji hraniteljstva kao oblika porodične zaštite djece i odraslih lica bez adekvatnog porodičnog staranja.

Pravo na hraniteljstvo predstavlja zakonom uređeno zbrinjavanje korisnika u porodicu koja mu obezbjeđuje zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, koja brine o njegovoj ličnosti i pomaže mu u ostvarivanju njegovih prava i izvršavanju njegovih obaveza.

Hraniteljska porodica je porodica koja se bavi uslugama zbrinjavanja djece i punoljetnih lica, za koju je prethodno izvršena procjena i osposobljavanje za hraniteljstvo a koja ispunjava propisane zakonske uslove i ostvaruje naknadu za pružene usluge.

U namjeri da svakom djetetu ali i punoljetnom licu obezbjedimo porodično staranje onda kada njegova porodica nije u mogućnosti voditi brigu o njemu, Stručni tim Centra priprema potencijalne hraniteljske porodice za preuzimanje korisnika u svoju porodicu.

Duboko vjerujući da među Prijedorčanima ima ljudi, porodica koji žele biti hraniteljska porodica pozivamo vas da se prijavite kao potencijalna hraniteljska porodica, te da u periodu od 04.04. do 08.04.2022. godine dođete u prostorije JU Centra za socijalni rad Prijedor kako bi dobili sve potrebne informacije o hraniteljstvu, uslovima i načinu odabrira porodica kao i informacije o novčanim naknadama za bavljenje hraniteljstvom.

JU Centar za socijalni rad Prijedor