Pred fudbalerima Rudar Prijedora je najteži meč u proljećnom dijelu sezone. U goste im dolazi jesenji šampion Zrinjski, ekipa koja trenutno u BiH igra najbolji fudbal.

Mostarski klub ima najbolji napad, najbolju odbranu a Rudaru je svaki meč veoma važan u borbi za opstanak. Trener Marko Tešić je zadovoljan urađenim u pauzi.

-Nakon dva i po mjeseca ulazimo u takmičarski ritam, Zrinjski igra najbolji fudbal, ima najbolji napad, odbranu, pojedince. Pred nama je zahtjevna utakmica, mnogi su ih već proglasili prvacima ali ima još da se igra. Sigurno da su u sjajnoj formi i ako nastave kao u jesenjem dijelu brzo će da ovjere titulu. Izazov za nas je svakako ovaj meč, poslije dobro odrađenih priprema. Ranije sam govorio, sve ono što smo dobro uvježbavali na pripremama prenijeli na utakmice. Analizirali smo ih pokušaćemo neke mane da iskoristimo iako imaju jako malo mana. Nadamo se pozitivnom rezultatu – istakao je trener Marko Tešić.

Iako su svi igrači zdravi, trener Tešić će morati da vrši izmjene jer će duel zbog kartona da propuste Ilija Danilović i Nemanja Pekija. Zbog toga će veliki teret u odbrani da ide na Jovana Vladimira Pavlovića.

-Zrinjski ima sjajne ofanzivne igrače, nije to samo Bilbija ima ih napretek. Posljednjih 10 dana mislimo na ovaj meč , spremamo se kako da im odgovorimo i mislim da to možemo da uradimo – rekao je Pavlović.

Duel Rudar Prijedor-Zrinjski je u nedjelju u 13 časova.

srpskainfo.com