Za sutra je zakazana 16. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora, na kojoj će se, prema predloženom dnevnom redu, naći 26 tačaka. Na početku zasjedanja svečanu zakletvu položiće gradonačelnik Slobodan Javor, a biće verifikovan i mandat odborniku Milenku Vujkoviću (SNSD).

Pored aktuelnog časa i izvještaja o epidemiološkoj situaciji u gradu, pred odbornicima će se naći i izvještaj o finansijskoj reviziji grada Prijedora za 2020. godinu, prijedlog odluke o visini cijene nepokretnosti na području Prijedora po zonama za tekuću godinu, kao i prijedlog odluke o visini naknada za odbornike i članove skupštinskih stalnih radnih tijela.

“Pred odbornicima će biti i izvještaj o radu Skupštine u prošloj godini, koji će biti prezentovan u nešto drugačijoj formi nego što je to ranije bio slučaj, a biće predstavljen i plan rada Skupštine za ovu godinu. Takođe, na dnevnom redu će se naći i odluka o izmjeni odluke o imenima ulica i trgova u Prijedoru. Javnosti je poznato da je ovo već treća godina kako je ovaj Javni konkurs završen i konačno će se i ta tačka naći pred odbornicima”, rekao je predsjednik Skupštine grada Prijedora, Mirsad Duratović.

Takođe, biće riječi o prijedlogu odluke koja se tiče ekonomske cijene usluga JU Dječiji vrtić “Radost”, kao i o izdvajanju iz budžeta grada u oblasti predškolskog vaspitanja. Biće i nekoliko izmjena u sastavu određenih radnih tijela, zbog prestanka mandata nekih odbornika. Na dnevnom redu su i godišnji planovi deratizacije, dezinsekcije, kao i program mjera za suzbijnje, prevenciju i eradikaciju zaraznih bolesti na području Prijedora za 2022. godinu.

Sjednica počinje u 10.00 časova, a direktan prenos može se pratiti na programu Radio-Prijedora.

kozarski.com