Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović potpisao je danas ugovore sa preduzećima “Prijedorputevi” i “Niskogradnja Marjanović” koji će izvoditi radove na pet infrastrukturnih projekata čija je vrijednost gotovo dva miliona KM.

“Prijedorputevi” su izabrani na tenderima za projekat rekonstrukcije Ulice majora Milana Tepića vrijednosti 799.500 KM, za izgradnju vodovoda u Čarakovu vrijednosti 78.273 KM kao i asfaltiranje igrališta u Rizvanovićima vrijednosti 14.000 KM.

“Niskogradnja Marjanović” je izabrana za izhradnju Ulice C-106 u Industrijskoj zoni “Ceplak” vrijednosti 843.998 KM, te izgradnju dijela kanalizacije u naselju Janjića pumpa vrijednosti 101.000 KM.

Gradonačelnik Pavlović je rekao da na ovaj način Prijedor kreće u rješavanje infrastrukturnih projekata.

On je dodao da grad iz svog budžeta finansira rekonstrukciju Ulice majora Milana Tepića i izgradnju vodovoda u Čarakovu, asfaltiranje igrališta u Rizvanovićima finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Fond za povratak BiH, izgradnju ulice u industrijskoj zoni “Celpak” finansira Vlada Republike Srpske dok izgradnju dijela kanalizacije u naselju Janjića pumpa finansira Sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

“Ono što tražimo od izvođača je kvalitet i sve u skladu sa ugovorima, a grad će, osim kontrole i nadzoda Zavoda za izgradnju grada, dati još jednog člana iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove da se uvjerimo da su radovi izvedeni na najbolji način”, rekao je Pavlović.

On je takođe izrazio zadovoljstvo što su oba odabrana izvođača radova lokalne prijedorske firme.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com