Sindikalni edukativni centar iz Banjaluke kao koordinator projekta “Održiva udruženja za jaku lokalnu zajednicu” organizator je inicijalnog skupa pod nazivom “Od ideje do realizacije-značaj i uloga projektnog menadžmenta” koji je održan u Prijedoru, a okupio je 24 učesnika sa prijedorske regije.

Fokus je stavljen na aktivizam u lokalnoj zajednici, kao i mogućnosti pojedinca i organizovanih struktura da se angažuju, imajući u vidu da je projekat i usmjeren ka daljem razvoju lokalne samouprave kroz izgradnju kapaciteta specifičnih aktera unutar nje.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je saradnja sa Sindikalnim edukativnim centrom koja je započeta prije šest mjeseci, sada i ozvaničena.

“Projekat je značajan kako za mlade ljude tako i za grad i mi želimo zajedničkim snagama da obučimo što više mladih ljudi i da obezbijedimo što više sredstava za njihove projekte”, rekao je Pavlović.

Predsjednik Sindikalnog edukativnog centra Božo Marić izjavio je novinarima da je planirano da projekat teče u nekoliko faza.

On je dodao da je cilj projekta da se mladi osposobe i da se obuče na koji način mogu da participiraju kroz projektne aktivnosti i da se obezbijede sredstva od međunarodnih donatora za realizaciju njihovih ideja.

Grad Prijedor je strateški partner na projektu, koji će se provoditi do kraja oktobra, uz finansijsku podršku Savjeta Evrope.

prijedorgrad.org