nezavisne-okruznisudSvjedok Tužilaštva Goran Ćorić izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je njega i njegovog oca Josipa Ćorića prevario advokat Dragan Radetić (57), kojem je vjerovao.

“Shvatio sam da ga je Radetić prevario nakon što sam saznao da je on imovinu mog oca na osnovu kupoprodajnog ugovora prepisao na punicu te na istu imovinu stavio hipoteku”, izjavio je Ćorić na početku suđenja Radetiću i njegovoj punici Jeleni Đenadija (78), koje terete da su Josipa Ćorića prevarili za imovinu vrijednu više od 160.000 maraka.

Dodao je da je nakon nekog vremena s Radetićem otišao u banku i da mu je on rekao da je skinuo hipoteku, ali kad je provjerio da li je to tačno, saznao je da na imovinu postoji još jedna hipoteka koja nije skinuta.

Radetića terete da je zloupotrijebio svoja ovlaštenja i na osnovu lažnog ugovora o pružanju advokatskih usluga bez saglasnosti Ćorića od opštine Prijedor naplatio naknadu za njegovo izuzeto zemljište u iznosu od 120.268 maraka kao i kamatu u iznosu od 30.465 maraka.

Novac je prebacio na svoj račun, a da s tim nije upoznao Ćorića. Ćoriću je na račun prebacio samo 30.000 maraka, a po uplati je sačinio dvije priznanice kao da mu je i u gotovini dao 45.000 maraka.

Terete ga i da je Ćorića doveo u zabludu i uvjerio da svu imovinu vrijednu oko 160.000 maraka, koju je testamentom bio ostavio sinu, prepiše na njegovu punicu Jelenu Đenadiju kako bi je navodno sačuvao, jer zbog poništene presude za isplatu odštete za ekspropisano zemljište mora da vrati novac opštini Prijedor. Đenadija je zbog ovog optužena za prevaru.

Nezavisne novine