rudar prijedor-trening 3februar (1)U redove prvoligaša Republike Srpske, Rudar-Prijedora, ove zime stigao je 188 centimetara visoki napadač Dragan Ristić, dosadašnji član premijerligaša BiH Mladosti iz Velike Obarske. Nije imao problema oko uklapanja sa saigračima, a prija mu u novoj sredini, vidno je, jer je već konstatovao da odavno nije vidio toliko djevojaka, kao u gradu pod Kozarom.

-Dobro o djevojkama, usput, naravno da sam došao sam u Prijedor da se dokazujem u uvijek ću pružati svoj maksimum. Izbor na Rudar-Prijedor bio je zbog želje da konačno osvojim titulu šampiona Srpske, jer to do sada ni sa jednim klubom nisam ostvario. Mislim da imamo kvalitetan igrački kadar u svim linijama, što je, takođe, bilo presudno – priča Ristić.

Iskusni fudbaler, koji će 27. februara napuniti 33 godine, branio je još boje matične zvorničke Drine,u dva navrata trebinjskog Leotara, fočanske Sutjeske, Zvijezde Gradačac, bijeljinskog Radnika i u Srbiji kragujevačkog Radničkog.

-Preostaje nam da ispunjavamo sve ono što od nas zahtijeva šef stručnog štaba Zoran Bujić i da spremno dočekamo borbu za bodove. Poštujemo sve rivale, jesenji prvak Leotar je svakako najveći konkurent, ali s obzirom da ekipu sa stadiona „Police“ dočekujemo na proljeće, vjerujem da možemo na kraju biti ispred svih – rekao je novajlija u zeleno-crnom sredu.

„Rudare sa Sane“ očekuje odlazak na desetodnevni boravak u Makarsku (Hrvatska), a upravo u činjenici da na proljeće imaju povoljniji raspored (jedan meč više kod kuće), kao i da se vraćaju na renovirani teren Gradskog stadiona imaju dodatne adute.

-Veoma je važnu za ekipu koja se uigrava i što prve dvije utakmice igramo na svom terenu. Ne sumnjam da ćemo pobediti gatačku Mladost i Napredak iz Donjeg Šepka i od starta napraviti dobru atmosferu. Slušao sam sve najbolje o navijačkoj grupi „Alkohol bojs“. Trudiću se da ih obradujem sa svojim drugovima dobrom igrom i golovima – poručio je Dragan Ristić.

N.Đerić/A.Drakulić