Kino “Kozara” u Prijedoru večeras ponovo počinje prikazivati filmove, nakon više od šest mjeseci od zatvaranja.

“Ovo je velika vijest za sve ljubitelje filma koji već duže vremena očekuju ovaj dan jer je kino jedan od omiljenih oblika kulture i zabave u našem gradu. Otvaramo svoja vrata uz primjenu svih preporuka nadležnih”, rekla je Srni direktor ustanove “Centar za prikazivanje filmova” Prijedor Anita Hodžić.

Ona je navela da je proteklo vrijeme iskorišteno za planiranje i provođenje potrebnih mjera zaštite zdravlja zaposlenih i posjetilaca.

“Pripremili smo kino-salu za prijem posjetilaca, sproveli dezinfekciju, upoznali radnike o zaštitinim procedurama i uspostavili nove higijenske standarde”, rekla je Hodžićeva.

Svim posjetiocima će, kako je navela, biti mjerena temperatura nakon obavezne dezinfekcije obuće i ruku na ulazu u kino, uspostavljen je novi raspored sjedenja i kapacitet sale je smanjen jer su posjetici odvojeni praznim sjedištima i ne može ih biti više od 50.

“Nošenje maske obavezno je sve vrijeme boravka u kinu”, naglasila je Hodžićeva.

Ona je dodala da je vremenski razmak između završetka jednog i početka drugog fimova povećan da bi se između projekcija smanjio broj posjetilaca u predulazu kina i da bi se omogućila dezinfekcija kino-sale, predulaza i toaleta.

“Centar za prikazivanje filmova” Prijedor, u čijem sastavu djeluju kino “Kozara” i LJetna bašta Prijedor, zatražila je posredstvom Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Prijedor mišljenje Gradskog štaba za vanredne situacije o prijedlogu za početak filmskih projekcija, na šta je štab pozitivno odgovorio na sjednici 15. septembra.

SRNA
Foto – ilustracija