stk prijedor-gostovanje sarajevoStonoteniserke „Prijedora“ nastavile su takmičenje u Premijer ligi BiH. Daniela Balić se vratila u ekipu što im je vratilo samopozdanje i sigurnost i, mada sa polovičnim učinkom u Sarajevu, dovelo u poziciju da se bore za sam vrh elitne konkurencije.

Željezničar-Prijedor 2:4
Na „vrućem“ gostovanju u sarajevskoj „Skenderiji“ izabranice trenera Slavka Antonića savladale su uvijek neugodnu i jaku ekipu „Željezničara“ sa 4:2. Jednu pobjedu u singlu je ostvarila Miljana Antonić protiv Dženite Salihović. Sanja Milojica je trijumfovala protiv Nedžme Mulalić, ali je i poražena od Belme Bušatlić. Pomenute igračice bile su uspješne u dublu, a Daniela Balić, iako je jedan meč izgubila, na kraju je riješila ovaj susret odlučujućom pobjedom za konačan ishod.

Spin 2012-Prijedor 4:1
Prijedorčanke su doživjele poraz od aktuelnog šampiona BiH,ekipe sarajevskog „Spin 2012“ (4:1), a jedino je Antonićeva bila bolja od Elde Šehić. Milojica je u neizvjesnom odmjeravanju snaga vodila u setovima sa 2:1, ali protiv Ivone Baškarad nije iskoristila tu prednost i poklekla je – 2:3. Djevojke iz Stonoteniskog doma „Tukovi“ tako su se popele na treću poziciju, a sljedećeg vikenda pruža im se prilika da naprave „skok“ i stepenicu više, jer dočekuju trenutno drugoplasiranu „Perućicu“ iz Foče, a potom i petoplasirani „Stens euroasfalt“ iz Sarajeva.

TRENUTNA TABELA:
1. Spin 2012 12 bodova, 2. Perućica 10, 3. Prijedor 8, 4. Željezničar 6, 5. Banjaluka 6, 6. Stens Euroasfalt 6, 7. Bugojno 4, 8. Mostar 0 bodova.

N.Đerić/A.Drakulić
Foto – STK „Prijedor“