Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da u ovom gradu do danas nema potvrđenih slučajeva oboljelih od virusa korona.

“Građani znatno poštuju mjere, a mi nastojimo da dezinfekciju produžimo u gradu i da obuhvatimo seoska i prigradska naselja”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

On je pozvao javne institucije i preduzeća da vrše dezinfekciju i pozvao etažne vlasnike u zgradama da se pridržavaju mjera.

“Pozdravljamo sve koji poštuju mjere i zahvaljujemo svim učesnicima, od medicinskih radnika do ljudi koji vrše dezinfekciju u interesu građana, za ulaganje dodatnih napora”, poručio je Đaković.

On je dodao da je Štab danas korigovao zaključke nastojeći se prilagoditi uslovima života, ali ne popuštati u mjerama, jer je najvažnije spriječiti ulazak virusa i staviti sve pod kontrolu.

“U ovim trenucima i danima je najvažnije to. Sva druga pitanja mogu da sačekaju”, istakao je Đaković.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor Milica Otković rekla je da je 465 osoba pod zdravstvenim nadzorom, 14 je izašlo iz nadzora, a potvrđenih slučajeva nema.

“Molim građane da ne zloupotrebljavaju ovu situaciju kao što se dešavalo u prethodnim danima da jednu informaciju govore nama, a drugi put pričaju drugu priču”, poručila je Otkovićeva i dodala da će u takvim slučajevima biti preduzimane odgovarajuće mjere.

SRNA