Kako je večeras potvrdio Organizacioni odbor Bogojavljenske litije i plivanja za Časni krst, sve je spremno za ovu manifestaciju koja će sutra po sedmi put biti održana u Prijedoru.

Osim članova Organizacionog odbora, na večernjoj molitvi u crkvi Svete trojice u našem gradu su se okupili i oni koji će sutra plivati za Časni krst te su nakon bogosluženja primili blagoslov i skromne darove pred sutrašnju manifestaciju.

Nisu svi prijavljeni učesnici bili na večernjoj molitvi, a oni koji su opravdano odsutni sutra do početka Bogojavljenske liturgije mogu potvrditi svoje učestvovanje u plivanju za Časni krst.

Učesnike koji će plivati za Časni krst predvode Stefan Paunović koji je lani bio najbrži te Danijel Drljača koji je pet puta prvi doplivao do Časnog krsta u periodu 2014-2018. godina.

Osim njih dvojice, za plivanje u rijeci Sani prijavljeni su Milena Rončević, Nevena Rončević, Nenad Adamović, Stefan Popović, Robi Kragulj, Boro Adamović, Duško Kaurin, Srđan Stupar, Nemanja Pilipović, Srđan Milosavac, Đuka Bilaković, Marko Reljić, Radenko Marinović, Nemanja Dojčin, Ljubiša Čoprka, Slavko Grbić, Nebojša Pušac, Srđan Stojančić, Boban Živanić, Stanislav Ručnov, Nemanja Davidović, Dragan Stakić, Gojko Ljepoja, Dragan Mutić, Nebojša Babić, Slaven Zekanović, Branislav Ćibić, Vanja Rađenović,Goran Panić, Davor Katić, Nenad Stanišić, Luka Zurnić, Darijan Delić, Mirko Brcan, Nikola Jukić, Davor Mastikosa,Kristijan Kremić,Ljubiša Kretić, Vlatko Pecalj, Dejan Radić, Miroslav Filipović, Igor Miljković.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Napomena: Dvije fotografije većeg formata iz crkve na kojima su plivači i članovi Organizacionog odbora možete vidjeti na samom kraju.